Dünya

Trump, 355 milyon dolarlık para cezasına çarptırılmasını Navalni'nin ölümüyle kıyasladı; "Komünist bir ülkeye dönüşüyoruz" dedi

Eski ABD Başkanı Trump, hukuki sorunlarını cezaevinde ölen Rus muhalif Navalni'nin yaşadıklarıyla kıyasladı; ülkesi için "Birçok yönden komünist bir ülkeye dönüşüyoruz" yorumunda bulundu

21 Şubat 2024 11:34

T24 Dış Haberler

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan aday adayı ve eski ABD Devlet Başkanı Donald Trump, kendi hukuki sorunlarını geçen hafta tutulduğu cezaevinde hayatını kaybeden Rus muhalif Aleksey Navalni'nin maruz kaldığı baskıyla kıyasladı. 

Fox News'a verdiği röportajda konuşan Trump, Navalni'nin "çok cesur bir adam" olduğunu söyledi. Donald Trump, "O çok cesur bir adamdı çünkü geri döndü. Uzak durabilirdi ve açıkçası muhtemelen uzak durup ülke dışından konuşması çok daha iyi olurdu" dedi. 

"Birçok yönden komünist bir ülkeye dönüşüyoruz"

Trump sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bizim ülkemizde de oluyor. Birçok yönden komünist bir ülkeye dönüşüyoruz. Sekiz ya da dokuz davam var ve bunların hepsi de ... Siyasetin içinde olduğum için"

Eski ABD Başkanı, New York'taki dolandırıcılık davasında çarptırıldığı 355 milyon dolarlık cezayı "bir tür Navalni" diyerek eleştirdi. Trump, "Bu bir komünizm ya da faşizm biçimidir" diye ekledi.

Ne olmuştu?

Trump, Navalni'nin ölümünün duyurulmasının ardından Truth Social platformundaki hesabından ölümünün kendisini ABD'de "neler olup bittiğinin daha fazla farkında" kıldığını yazmıştı. ABD Başkanı Joe Biden da Trump'ın Navalni'nin ölümüyle ilgili paylaşımını sert bir dille eleştirerek "Trump neden hep Amerika'yı suçluyor? Navalni'nin ölümünden Putin sorumlu. Trump neden bunu söyleyemiyor?" demişti.