Gündem

Kalkınma planına girdi; TRT ve Diyanet dini içerikli yayınların artması için birlikte çalışacak

06 Kasım 2019 09:49

Hükümetin 2020 Yıllık Programı’nda kültür ve sanat alanında yapılacaklara yer verilirken Kalkınma Planı’ndaki nitelikli din hizmetleri ile toplumun birlik, beraberlik, barış ve huzuruna katkı sağlanacağı, yaygın din eğitiminin toplumun tüm kesimlerine ulaştırılacağı hedefine dikkat çekildi. Toplumsal problemlere yönelik dini içerikli yayınlar, toplumun daha geniş kesimlerine ulaştırılacak. Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TRT birlikte çalışacak. 

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre manevi destek hizmeti ile ulaşılan kişi sayısının artırılması da hedefler arasında. Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığı çalışma yapacak. Aile ve dini rehberlik vaizliği, gençlik koordinatörü ve manevi danışmanlık görev tanımı çalışması yürütülecek. Göç hizmetleri merkezinde KAGEM ile Sosyal Destek ve Eğitim Merkezi (SDEM) işbirliğinde kadın, genç ve çocuklara yönelik manevi destek bürosu kurularak eğitim faaliyetleri ve sosyal etkinlikler yapılacak. 

Programın kadın, genç ve çocuklara yönelik birçok hedefin gerçekleştirilmesinde de diğer bakanlık ve kurumların yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı da görev alacak. Sorumlu / işbirliği yapılacak kuruluşlar içerisinde Diyanet’in yer aldığı hedeflerde bağımlılıkla mücadele, ihmal, şiddet ve istismarın önlenmesi yer alıyor.