Kültür-Sanat

Tosun Paşa’nın Suphi’si Cevdet Arıkan hayatını kaybetti

19 Aralık 2023 18:13

Tosun Paşa'nın Suphi'si Cevdet Arıkan, 75 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

Kanser tedavisi gören Yeşilçam oyuncusu Arıkan, Mersin Yeşil Mahalle'deki evinde rahatsızlandı.

Arıkan, ambulansla Tarsus Devlet Hastanesine götürüldüğü sırada yaşamını yitirdi.

Ölüm haberinin ardından Arıkan'ın evinin önüne taziye çadırı kuruldu.

75 yaşında hayatını kaybeden Arıkan'nın vefat haberini oğlu Cem Arıkan duyurdu.

"Tosun Paşa", "Kibar Feyzo", "Gırgır Ali" ve "İstasyon" gibi filmlerin de aralarında bulunduğu 100'den fazla yapımda rol alan Cevdet Arıkan'ın cenazesi, yarın Tarsus ilçesinde toprağa verilecek.

Cevdet Arıkan kimdir?

1948 Adana doğumlu olan Cevdet Arıkan 12 yaşında vücut geliştirme ve halter sporuna başladı. 26 yaşına kadar spor hayatına devam eden Arıkan, "Adana Halter ve Vücut Şampiyonu" ve "Adana Adale Kralı" seçildi. Merdivenleri ellerinin üzerinde çıkabildiği için kendisine "yürüyen asansör" lakabı takıldı. 

1970'de Adana Vücut Geliştirme Şampiyonu olduktan sonra bir dönem fotoroman sayfalarında yer aldı. 67 fotoromanda yer alan Arıkan, Sezen Aksu, Nil Burak ve Yasemin Kutsi gibi birçok ünlü isimle fotoromanlarda buluştu. 

Film yapımcılarının dikkatini çeken Cevdet Arıkan, 120 filmde rol aldı. Kemal Sunal'ın "Tosun Paşa", "Kibar Feyzo", Ferdi Tayfur'un "Çeşme", "Ben de Özledim", Cüneyt Arkın'ın "Gırgır Ali" ve "İstasyon" gibi 100'den fazla filmde rol aldı.
 
40 yıllık sinema emektarlığının ardından ise Arıkan, emekli olduktan sonra Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşamaya başladı ve 6 çocuk, 5 torun sahibi oldu.