Medya

Toplumsal gazetesi yeniden yayın hayatına başladı

04 Aralık 2023 14:19

Toplumsal gazetesi, 14 Ağustos'ta ekonomik sıkıntılar ve yazarların görüşleri gerekçe gösterilerek bazı kesimler tarafından yapılan müdahaleler nedeniyle ara verdiği yayın hayatına yeniden başladı. 

Toplumsal, 11 yıllık yayın hayatının ardından yayına ara vermiş, iktidara karşı duruşuyla bazı kesimlerin hedefi haline gelmişti. "Vatan, Emek, Hürriyet" ülküleri doğrultusunda yayın yapan, muhalif kanat içinden de destek görmekte zorlandığını belirten gazetenin yazarlarından Rıza Zelyut, Türkiye'nin iki ana kümeye bölünen ve gerçeklikten kopan medya dünyasında, Toplumsal gibi gazetelere olan ihtiyacı vurgulamıştı.

Herhangi bir kurumdan, kuruluştan ya da kişiden yardım almadan hareket ettiği belirtilen Toplumsal için, Zelyut, okurlardan Toplumsal'a destek olmalarını istemişti. Gazetenin yayınevi tarafından basılan kitapların satın alınarak öğrencilere ve komşulara hediye edilmesi, böylece Türkiye'de siyasi gruplara yaslanmadan da yayıncılık yapılabileceğinin kanıtlanması hedeflenmişti. Yazar, kendi kitaplarının telif ücretlerini Toplumsal Gazetesi'ne bağışlamıştı. 

Gazete 2 Aralık'tan itibaren yayın hayatına kaldığı yerden devam ediyor.