Gündem

Tokat Belediyesi, bünyesinde olmayan doğalgaz birimi için operatör alım ilanı yayınladı, şartlara uyan tek isim ilçe belediye başkanının oğlu oldu!

28 Eylül 2023 07:22

Tokat Belediyesi, bünyesinde olmayan doğalgaz birimi için operatör alım ilanı yayınladı, şartları tutan tek isim Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tuncel'in oğlu Erdem Tuncel oldu. Erdem Tuncel’in bacanağı da babasının yönettiği belediyede işe alındı.

Sözcü’de yer alan habere göre, Tokat Belediye Başkanı AKP'li Eyüp Eroğlu, kentte doğalgazla ilgili bütün işleri AKSA adlı şirketin yürütmesine rağmen geçtiğimiz günlerde belediyede çalıştırılmak üzere “doğalgaz işletme ve bakım operatörü” alınması için işçi alım ilanı yayınladı. Belediyede doğalgazla ilgili bir birim olmamasına rağmen doğalgaz iç tesisat yapım belgesi istendi. Adayların son 6 aydır Tokat merkezde ikamet etmeleri gerektiği de bildirildi. İddiaya göre; ilandaki tüm şartlara uyan 3 kişi, işe başvurdu. 2 kişi mülakatla elenirken AKP'li olan Başçiftlik ilçe Belediye Başkanı Murat Tuncel'in oğlu Erdem Doğukan Tuncel işe alındı.

Görsel: Sözcü

Diğer taraftan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tuncel de sekreter, kamyon şoförü, soğutma ve iklimlendirme sistem teknisyeni almak için ilan verdi. İşsizlikle boğuşan beldede ilana az sayıda başvurunun olduğu, mülakata sadece 3 akrabasının (yeğeni Akın Çavdar, oğlunun bacanağı Salih Memiş ve eşi tarafından akrabası olan Hatice Yavuz) davet edildiği, Başkan Tuncel'in akrabaları olan bu 3 kişinin mülakatın ardından belediyede işe başladığı belirtildi.