Gündem

TMO deposundan 7 bin tondan fazla hububat çalınmıştı; Yargıtay, vali hakkında bulunulan suç duyurusunu işleme koymadı!

Bakan Yumaklı vekillerin konuya ilişkin soru önergesine yanıt vermedi

22 Ocak 2024 09:02

Konya’nın Çumra ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) kiraladığı geçici bir depodan geçen yıl kasım ayında 67 milyon TL değerindeki 7 bin 500 ton hububat çalındı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ‘söz konusu hırsızlıkla ilgili gerekli önlemleri almayan’ Vali Özkan hakkında yapılan suç duyurusunu işleme koymadı. Bakan Yumaklı da vekillerin soru önergesine yanıt vermedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman ve Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, 7 bin 500 ton buğdayın çalındığına dikkati çekerek, TBMM’ye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ise Bakan Yumaklı, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Çumra Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman ve TMO yöneticileri hakkında 24 Kasım 2023 tarihinde Çumra Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Partinin suç duyurusunu işleme alan savcılık, vali Özkan hakkındaki dosyayı Yargıtay’a gönderdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin yaptığı inceleme ve değerlendirme sonucunda 4 Ocak tarihinde Özkan hakkındaki şikâyetin “işleme konulmamasına” karar verdi.

Cumhuriyet’in ulaştığı kararda, “Dilekçe içeriğine göre söz konusu hırsızlık olayıyla ilgili adli soruşturma başlatıldığının anlaşılması karşısında, Vali Özkan’ın gerekli önlemleri almadığı ve hırsızlıktan sonra gerekli işlemleri yapmadığı yolundaki iddianın soyut ve genel nitelikte olduğu, somut bilgi ve belgeye dayanmadığı anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Bakan Yumaklı ise vekillerin soru önergesine yanıt vermedi.