Seçim 2024

TKP'nin İstanbul adayı gazeteci Orhan Gökdemir oldu

TKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gazeteci-yazar Orhan Gökdemir açıklandı

23 Şubat 2024 15:48

Türkiye Komünist Partisi (TKP), İstanbul'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak belediye başkan adaylarının tanıtımını yaptı.

Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına, TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, TKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Gökdemir ve bazı ilçe belediye başkan adayları katıldı.

Okuyan, yerel yönetimlerin partileri için büyük önem taşıdığını belirterek, "Yerel seçimlerin kendisine özgü dinamikleri var. Bizim gibi komünistlerin, emekçi halkın, kapitalist düzende ne tür bir yerel yönetim sağlayabileceğine dair önemli örnekler ortaya çıkarıyor. Bunun için Türkiye Komünist Partisi, 31 Mart yerel seçimlerine yurt çapında katılıyor." dedi.

Konuşmaların ardından partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökdemir ve ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı.

Buna göre Adalar'da Mehmet Yavuzkan, Arnavutköy'de Burçak Cengiz, Ataşehir'de Beyaz Çelik, Avcılar'da Nurhayat Keser, Bağcılar'da İbrahim Can Aydın, Beşiktaş'ta Mehmet Okuroğlu, Kadıköy'de Fatih Mehmet Maçoğlu, Esenler'de Pınar Dikmen, Gaziosmanpaşa'da Muzaffer Eren Öz, Kartal'da Gökmen Dumlu, Şişli'de Gizem Batı Ayaz, Sultanbeyli'de Dicle Türk, Tuzla'da Melihcan Gökmenoğlu, Ümraniye'de Ferhat Kayran, Üsküdar'da Çiğdem Özmen Kıroğlu ve Zeytinburnu'nda Duygu Karadeniz seçimlerde yarışacak.

TKP'nin İstanbul adayı Orhan Gökdemir kimdir?

1963 yılında Giresun'un Bulancak ilçesinde doğdu. Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

1987 yılında Toplumsal Kurtuluş dergisi ile gazeteciliğe başladı. 1988 yılında dergiye açılan davadan dolayı Yalçın Küçük, İlhan Akalın ve Hüsnü Öndül’le birlikte tutuklanıp Ankara Ulucanlar Cezaevine gönderildi.

Yeni Ülke, Gerçek, Nokta, Yön dergilerinde çalışmış ve birçok gazetede yöneticilik yaptı.

Yazdığı kitaplarla ilgili pek çok dava açıldı ve bu davaların bir kısmından dolayı hapis cezalarına çarptırıldı. 28 Şubat sürecinde bu kitaplardan biri olan “Öteki İslam” gerekçe gösterilerek çalışması engellendi. Mehmet Ağar’ı konu alan “Pike” ve Mehmet Eymür’ü konu alan “Eymür” kitapları hakkında pek çok dava açıldı ve cezalar aldı. SkyTürk TV ile başlayan televizyon haberciliği serüveni CNNTürk’te Enver Aysever ile birlikte yaptığı Aykırı Sorular programı ile devam etti. Hâlen soL’da yazmaya devam ediyor.