Gündem

TKP: İstanbul’daki yurttaşlarımızın haklarının çiğnenmesine izin vermeyeceğiz!

"Seçim öncesi siyasete müdahale etmek, AKP'nin kuralı haline geldi"

14 Aralık 2022 22:38

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Başkanlığı; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki karar ile ilgili olarak, “Her ne olursa olsun, halkın seçme hakkına yönelik bu müdahalenin karşısındayız! Gayemiz açıktır: Emekçi halkın kendi kaderini eline aldığı bir düzen istiyoruz. İstanbul İl Örgütü olarak, İstanbul’daki yurttaşlarımızın haklarının çiğnenmesine izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası almasının ardından Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Başkanlığı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Seçim öncesi siyasete müdahale etmek, AKP'nin kuralı haline geldi"

"Seçim öncesi siyasete müdahale etmek, AKP'nin kuralı haline geldi. Toplumu edilgenleştirmek için 'ortak değer’ ve ‘hakaret’ safsataları türettiler. Havuz medyası ve meclis muhalefeti de üzerine düşen görevi layıkıyla yaptı.

"Mesaj açıktır; ‘Güç ve yetki bende, her şeyi yaparım’ denilmektedir"

Eli kolu bağlanmış bir toplum arzuladılar, arzulamaya devam ediyorlar. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı dava ve bugün açıklanan karar, bu anlamda siyasi bir mesaj içermektedir. Mesaj açıktır; ‘Güç ve yetki bende, her şeyi yaparım’ denilmektedir.

Her ne olursa olsun, halkın seçme hakkına yönelik bu müdahalenin karşısındayız! Gayemiz açıktır: Emekçi halkın kendi kaderini eline aldığı bir düzen istiyoruz. TKP İstanbul İl Örgütü olarak, İstanbul’daki yurttaşlarımızın haklarının çiğnenmesine izin vermeyeceğiz." (ANKA)