Gündem

TKP'den şehit açıklaması: Kanlı bir stratejiyi hayata geçirme çabalarına seyirci kalmayacağız!

Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 9 asker şehit oldu

13 Ocak 2024 13:36

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP), Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin şehit olmasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti’ni düşman ve gayrı meşru görenlerin uluslararası dengelerin karanlığında kanlı bir stratejiyi hayata geçirme çabalarına seyirci kalmayacağız" denildi.

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı’nda bir üs noktasına sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerin şehit olmasına yönelik tepkiler sürüyor. Şehitler için taziye mesajı paylaşan Türkiye Komünist Partisi (TKP), sınır ötesi operasyonla ilgili de şunları kaydetti:

"Başımız sağ olsun. Bir kez daha PKK saldırılarında hayatını kaybedenlerin ve yaralananların olduğunu öğrenmenin acısını yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’ni düşman ve gayrı meşru görenlerin uluslararası dengelerin karanlığında kanlı bir stratejiyi hayata geçirme çabalarına seyirci kalmayacağız.

Türkiye’nin güvenliğini, sınır ötesi operasyonlara, sınırların her yönden ihlaline, yabancı üslere, NATO’ya, içeride emekçi halkı birbirine düşmanlaştıran politikalara bağlayanların da karşısında duracağız."

TIKLAYIN - 9 asker şehit oldu, acı haber ailelere ulaştı