Yaşam

Titanik menüsü 83 bin sterline satıldı; ikramlar ortaya çıktı!

15 Kasım 2023 10:01

Titanik gemisinden sadece bir adet kurtarılabilmiş olan birinci sınıf yemek menüsü İngiltere'de Henry Aldridge & Son Ltd. müzayede evinde gerçekleştirilen etkinlikte 83 bin sterline (2 milyon 897 bin 273 TL) satıldı.

11 Nisan 1912 tarihli eşsiz bir gemi menüsü, Atlantik boyunca ilk yolculuğunda bir buzdağına çarpmadan sadece üç gün önce felakete uğramış gemide servis edilen ikramları ortaya çıkardı.

16x11 cm boyutlarındaki 11 Nisan 1912 tarihli menüde istiridye, somon, dana tornado, kuzu ve ördek, tatlı olarak da kayısılı bordaloue (bir tür tart), Victoria pudingi ve Fransız dondurması yer alıyor.

İngiltere'de Henry Aldridge & Son Ltd. müzayede evinde gerçekleştirilen etkinlikte eşsiz menü 83 bin pound’a satılırken menünün yanında gemiden kurtarılmış hatıra eşyaları da koleksiyonerlere sunuldu.

Menü, bir zamanlar Dominion, Nova Scotia'da topluluk tarihçisi olan Len Stephenson'a ait olan 1960'lardan kalma bir fotoğraf albümünde bulundu.

Müzayede evinin müdürü Andrew Aldridge, 1.500 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazadan birkaç birinci sınıf menü daha kurtulduğunu ancak günümüze kadar hiçbirinin bulunamadığını aktardı.