Politika

TİP, "Can Atalay yasağı" getiren kaymakama seslendi: Halkın defterine adını yazdırdı!

19 Ağustos 2023 21:54

İzmit Kaymakamlığı, cezaevinde tutuklan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili her türlü eylem ve etkinliği 7 gün süreyle yasakladı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kocaeli’de 19 Ağustos Cumartesi günü Yahya Kaptan Mahallesi Amfi Tiyatroda, hukuksuzca tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili ‘Can Talay İçin Adalet Buluşması’ etkinliği yapacağını duyurdu.

Ancak İzmit Kaymakamlığı, etkinliğe izin verilmeyeceğini ve 7 gün süreyle, konuyla ilgili her türlü etkinliğin yasaklandığını bildirdi.

TİP ise etkinliğin yapılacağı Yahya Kaptan Amti Tiyatro alanında TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın da katılımıyla basın açıklaması yaptı.

"Can Atalay, Saray iktidarının esir tuttuğu bir milletvekili"

Basın açıklamasında konuşan TİP Kocaeli İl Sözcüsü Batur Kılıç, şunları söyledi:

'Can bu memleketin ortak adıdır' dedik çünkü Can, Hendek'te, Soma ve Aladağ'da ailelerin avukatıydı, o gün Gezi Direnişi'nin temsilcisiydi. Can yoldaşımız gibi bizler de inatçıyız. Biz Türkiye İşçi Partisiyiz" sözlerini kullanan Kılıç, "İzmit kaymakamı bu kararıyla talimata boyun eğip, politik bir karara imza atarak halkın defterine adını yazdırmıştır. Tüm bu süreçte sessiz kalan ve forum ile ilgili en ufak bir olumsuzluk emaresi göstermeyen İzmit Kaymakamlığı, herhangi bir meşru gerekçe veya dayanağı olmadan keyfi bir yasaklama kararı aldı ve bunu da bilerek son güne bıraktı. Bu karara karşı hukuki süreci, avukat arkadaşlarımızla birlikte sonuna kadar götüreceğiz. Kararın hukuksuzluğunu tescil ettiğimiz gün halk buluşmamızı burada, Gezi'nin sembol mekanlarından biri olan Amfi Tiyatro'da gerçekleştireceğiz, Kocaeli'de katılımcı siyasetin ilk adımını hep birlikte atacağız. Bir kez daha söyleyelim: Can çıkacak, halkını savunacak."

TIKLAYIN | İzmit Kaymakamlığı'ndan "adalet" engeli: Can Atalay’la ilgili her türlü etkinlik yasak