Gündem

Timur Soykan Prof. Salih Zoroğlu'nun 'tedavi' ettiği çocukları anlattı: Sana ketamin verdiğimi sakın annene söyleme

Prof. Dr. Salih Zoroğlu’nun çoklu kişilik bozukluğu teşhisi koyduğu 180’den fazla çocuğun akıbetleri araştırılıyor

16 Eylül 2023 18:03

İstanbul'da Adli Tıp Kurumu'nda görevli iken FETÖ üyesi olduğu için görevinden alınan Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu'nun kurduğu muayenehanede çok sayıda çocuğa ilaç içirerek "ailem tarafından cinsel istismara uğradım" dedirttiği iddia edildi. 

Bakırköy'de, 5 çocuğun cinsel istismara uğradığı yönünde şikayet alan savcılık olaylarla ilgili inceleme başlattı. Yapılan araştırmalarda şikayetçi olan çocukların raporlarının aynı psikiyatr üzerinden gönderildiği anlaşıldı. Şikayetçi çocuklardan bazılarının bir süre sonra anlattıklarından vazgeçtikleri öne sürüldü. Ancak ailelerin çocuklarını psikiyatra götürdükten sonra ruh hallerinde değişiklik olduğunu belirtmeleri savcılığı şüphelendirdi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü konunun araştırılmasıyla ilgili görevlendirildi.

Gündem olan korkunç olayın ardından Birgün yazarı Timur Soykan,  Zoroğlu'nun kliniğine getirilen, çocukları anlattı. Bu çocuklardan biri olan Ayşe'nin (Gerçek ismi değildir) yaşadıklarının detaylarını anlatan Soykan'ın aktardığına göre; "Prof. Dr. Salih Zoroğlu'nun kliniğine götürülmeye başlayan Ayşe, gün geçtikçe daha kötüleşmeye, sinir krizleri geçirmeye başladı. Ayşe ile Zoroğlu'nun babası hakkında "cinsel taciz" davası açmaya ilişkin mesajlaşmaları olduğunu ortaya çıktı. Ayşe, Bakırköy Çocuk İzleme Merkezi’ne (ÇİM) giderek babasından şikayetçi oldu. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı ise son dönemde 5 çocuk benzer iddialarla daha önceden Salih Zoroğlu’nu mercek altına almıştı. Çünkü son dönemde benzer iddialarla savcılığa başvuran 5 çocuğun hepsinde Prof. Dr. Salih Zoroğlu’nun raporu vardı. Ayşe’ye Ketamin verilip verilmediğinin anlaşılması için saçından örnek alındı ve Adli Tıp’a gönderildi. Ayşe’nin kuruma alınmasından 10 gün sonra yapılan muayene sonuçları çıktığı ve Ayşe'ye cinsel tacizde bulunulmadığı anlaşıldı; saç telinde ise Ketamin bulundu.

Ağabey, Ayşe’nin ve kendisinin Salih Zoroğlu ile mesajlaşmalarını arşivlemişti. Kliniğe gittikleri dönemde verilen ilaçları ve diğer belgeleri bir klasöre dönüştürerek savcıya teslim etti. Ağabey de savcılığa ifade verdi. Ayşe ikinci ifadesinde kendisi gibi profesörün zorlamasıyla ailelerini tecavüz ile suçlayan 7 çocuğun ismini verdi."

Yazının tamamı için tıklayın.