Ekonomi

Tiktok'un geliri geçen yıla göre yüzde 60 arttı

11 Nisan 2024 17:15

TikTok’un ana şirketi ByteDance, 2023’te yıllık yüzde 60 gelir artışı kaydetti. Bu başarı, Çinli bir şirket olan ByteDance’ın ABD ve Güneydoğu Asya’daki uluslararası e-ticaret pazarlarına girmesine yardımcı olan “TikTok Shop” tarafından da desteklendi.

Bloomberg’in haberine göre, şirketin 2022’de 25 milyar dolar olan kazancı 2023’te 40 milyar dolara sıçradı.

ByteDance’ın büyümesine ilişkin haberler, şirketin kendi yapay zeka sohbet robotunu oluşturmak için OpenAI’nin teknolojisini kullandığına ilişkin iddiaların ortaya çıkmasının ardından geldi.

ABD'de yasaklama yartışmaları

TikTok bir yandan rekor gelirler elde ederken diğer yandan da ABD Kongresi’nin dikkatini çekiyor. Uzun süren artışmaların ardından Amerikalı milletvekilleri geçen ay belli şartları sağlamaması halinde TikTok’u ABD’de kapatmaya zorlayacak bir yasa tasarısını kabul etti. Uzmanlar, TikTok yasağının Başkan Joe Biden’ın yeniden seçilme kampanyasına zarar verebileceğini, zira Kongre üyelerinin uygulamayı kullanan çocuklarından tepki aldığını söylüyor. Eski Başkan Donald Trump başlangıçta görevdeyken TikTok yasağı için bastırmış, ancak geçen ay bir yasağın “Facebook’u daha da büyüteceğini” söyleyerek rotayı tersine çevirmişti.