Ekonomi

Ticaret Bakanlığı 6 ay ve 6 bin kilometre şartı getirmişti; ikinci el otomobil satışında 'yeni şirket' iddiası

"Fiyatlar polisiye tedbirlerle düşmez"

17 Ağustos 2022 11:54

İkinci el otomobil satışına Ticaret Bakanlığı'nca getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre sınırını aşmak için bazı otomotiv şirketlerinin, yeni şirketler kurarak satışları bahse konu şirketler üzerinden yürüttüğü öne sürüldü. 

Otomobil yazarı Emre Özpeynirci, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Duyumlarıma göre bazı otomotiv şirketleri, düzenlemede sadece ‘2.el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler’ ibaresi olduğu için yeni şirketler kurup (inşaat vs…) şahıslar gibi rahatlıkla alım-satım planlamışlar. Yani iş 2. 3. kişilerin üzerinden devam" ifadelerini kullandı.

"Fiyatlar polisiye tedbirlerle düşmez"

Özpeynirci yaptığı diğer bir paylaşımda ise otomobil fiyatlarındaki esas sorunun kur ve vergi olduğunu dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Otomobilde temel sorun çok yüksek olan fiyatlar. Buna sebep olan ise kur ve vergiler. Odağı kaybediyoruz. Vatandaş vergiler ve kurlar düşmeden ne yazık ki yeni bir otomobile ulaşamaz. Polisiye tedbirler fiyatları düşürmez."

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararla, otomotiv şirketleri ve galeriler 2. el olarak satışa sunduğu araçların 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden satamayacak.

TIKLAYIN: İkinci el otomobil satışında "6 ay ve 6 bin kilometre sınırı" Resmi Gazete'de

TIKLAYIN: Ticaret Bakanlığı'ndan ikinci el araç satışında 6 ay ve 6 bin kilometre şartı açıklaması