Kültür-Sanat

Thom Yorke, Norton'un yeni filmi için bir şarkı besteledi: "İlk dinlediğimde yatağımda oturup ağladım"

Merakla beklenen şarkının isminin "Daily Battles" olacağı bildirildi

30 Temmuz 2019 14:00

T24 Dış haberler

Alternatif rock tarihinin en başarılı gruplarından biri kabul edilen Radiohead'in solisti Thom Yorke'un yeni şarkısı Edward Norton'un yazıp, yönettiği ve başrolünü oynadığı "Motherless Brooklyn" isimli filmde yer alacak. Merakla beklenen şarkının isminin "Daily Battles" olacağı bildirildi.

Rolling Stone dergisine konuşan Norton, ilk başta Yorke'tan film için bir şarkı istemeye çekindiğini çünkü çok sevdiği biriyle iyi iş çıkaramamaktan korktuğunu ve ünlü solistin teklifi kabul etmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Norton filmin prodüksiyonu başlamadan önce Yorke'a "Motherless Brooklyn"in senaryosunu ve şarkı talebini gönderdiğini söyledi. Tecrübeli aktör bir sabah saat 6'da Yorke'un şarkıyı mail yoluyla gönderdiğini ifade etti. Norton şarkının çok kalp kırıcı olduğunu ve ilk dinlediğinde "yatağında oturup ağladığını" ifade etti. Yorke'un 'Daily Battles' isimli parçada piano da çaldığı ifade edildi. Norton, şarkının filmin önemli bir sahnesinde yer aldığını söyledi.

Yorke'un şarkısı filmde kullanılmak üzere ünlü caz müzisyeni Wynton Marsalis tarafından Miles Davis tarzında bir caz şarkısı olarak düzenlendi. 

Norton'un filminin önümüzdeki sonbaharda ABD'de vizyona girmesi bekleniyor.

Yorke Radiohead solisti olarak OK Computer ve Kid A gibi birçok klasik kabul edilen albümde yer alırken, solo çalışması The Eraser da beğeni toplamıştı.