Dünya

The Wire'ın yıldızının ölümüne sebep olan eroini satan uyuşturucu satıcısına 10 yıl hapis cezası

20 Ağustos 2023 14:08

T24 Dış Haberler

ABD'nin New York şehrinde yaşayan bir uyuşturucu satıcısı, The Wire dizisindeki rolüyle tanınan oyuncu Michael K Williams'a ölümüne sebep olan uyuşturucuyu sattığı için 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Porto Riko doğumlu 40 yaşındaki Irvin Cartagena'ya ceza, bölge hakimi Ronnie Abrams tarafından verildi. Cartagena, nisan ayında "uyuşturucu dağıtmak için komplo kurmak" suçlamasına kabul etmişti.

Williams, 2021'in Eylül ayında Brooklyn'deki apartmanında aşırı doz uyuşturucu sebebiyle hayatını kaybetmişti. Saatler sonra yetkililer güvenlik kameraları aracılığıyla Cartagena'nın oyuncuya eroin sattığını tespit etmişti. 

Cartagena ceza açıklanmadan önce, "Yaptıklarım için çok pişmanım. Uyuşturucu sattığımızda kimsenin hayatını kaybetmesine sebep olma niyetimiz yoktu. " dedi. 

Hakim Abrams, Cartagena'yı tanıyanların kendisinin uyuşturucu kullanmadığı zaman çok çalışkan ve yardımsever olduğunu söylediğini aktararak, "Tedavinin seni daha yasalara uygun bir yola iteceğine dair umutluyum" diye konuştu.

Savcılar, Cartagena ve birlikte çalıştığı kişilerin Williams'ın ölümünden sonra da fentanil ile karıştırılmış eroin satmaya devam ettiğini söyledi. Daha sonra Porto Riko'ya kaçan Cartagena, Şubat 2022'de yakalanmıştı.

Michael K Williams, HBO'nun The Wire dizisindeki Omar Little rolüyle tanınıyordu.