Dünya

The Sun, Britanya'ya giden Türk estetik doktorlarını başyazısına taşıdı: Sağlık Bakanlığı acilen soruşturma başlatmalı

Gazete, bugünkü başyazısında Türk doktorların otel tanıtımları yoluyla hasta çekmeye çalışmasına tepki gösterdi ve doktorların soruşturulması çağrısında bulundu

08 Nisan 2024 16:11

T24 Dış Haberler

Britanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden The Sun, bugünkü başyazısının bir bölümünde Türkiye'den Britanya'ya giden Türk doktorların soruşturulması çağrısında bulundu. Gazetenin bugünkü başyazısında "Kovboy Türk cerrahların, genellikle savunmasız durumdaki İngiliz kadınları, Birleşik Krallık'taki otel 'tanıtım'larında potansiyel olarak ölümcül kozmetik operasyonlara çekmesi dehşet verici" diye yazdı. 

Gazete, bugünkü başyazısında Türk doktorların otel tanıtımları yoluyla hasta çekmeye çalışmasına tepki gösterdi ve doktorların soruşturulması çağrısında bulundu.

"Sağlık Bakanlığı acilen soruşturma başlatmalı"

"En az 28 kişi bu ucuz ameliyatı yapan sağlık görevlilerinin elinde can verdi, yüzlercesi de hastaneye kaldırıldı" diye yazan gazete, şöyle devam etti: 

"Gizli görevdeki muhabirimize neredeyse hiç mahremiyet verilmedi, neredeyse hiç İngilizce bilmeyen kayıtsız bir doktor tarafından çirkin bir şekilde tartaklandı ve ardından ikinci el araba satıcılarının yüzünü kızartacak kadar acımasız bir satışa maruz bırakıldı.

Bu mahrem muayenelerin ve tavsiyelerin yasadışı tıbbi uygulama anlamına gelip gelmediği henüz net değil.

Ancak Sağlık Bakanlığı acilen soruşturma başlatmalıdır.

Hiç kimse kadınların yurtdışına uçup sağlıklarını ya da hayatlarını riske atmalarını engelleyemez"

Ne olmuştu?

Londra'nın merkezinde Regent's Park'ta bulunan Holiday Inn otelinde düzenlenen Ekol Uluslararası Hastaneleri tanıtım gezisinde The Sun'ın 'gizli görevdeki' muhabiri, rahatsız edici bir otel odası konsültasyonunun ardından olası riskleri hakkında bilgilendirilmediğini söylediği 5 bin sterlinlik bir ameliyata ikna edilmek için baskı gördüğünü iddia etmişti. 

TIKLAYIN | The Sun muhabiri, gizli görüşmeyi kaydetti; Türk estetik doktorunun kalça ameliyatına zorladığı ortaya çıktı

The Sun ilgili haberinde, "Sağlık turizminin karanlık dünyasına ilişkin araştırmamız, Türk doktorların yasal boşluklardan yararlanarak Birleşik Krallık'taki tıbbi tanıtımlarda insanlara baskı yaptığını ortaya çıkardı" diye yazmıştı.