Gündem

TGS duyurdu: Sputnik çalışanları greve gidiyor

16 Ağustos 2023 19:52

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda (TGS) örgütlenen çalışanlar, toplu iş sözleşmesi için yönetimle görüşmeler yürütmüştü. Görüşmeler, Türk ve Rus yöneticilerin sendikalı çalışanlara baskısı ve taleplerde uzlaşmaz tavrı sonrası sonlanmıştı.Görüşmelere kapıyı tamamen kapatan Sputnik Türkiye yönetimi, daha sonra çalışanları arayarak sendikadan istifa etme baskısı yapmıştı. Sputnik Türkiye, temel hak talepleri için sendikalaşan 23 çalışanını işten çıkardı.

TGS’den yapılan açıklamada toplu pazarlık sürecinin bilindiği üzere anlaşmazlıkla sonuçlandığı söylendi ve “Müzakere sürecinin tıkanması ve üyelerimizin kararı ile Sputnik Türkiye bürolarında greve çıkıyoruz” açıklaması yapıldı.

“Sputnik'te greve başlıyoruz!“

TGS, sosyal medya hesabı X'ten, greve başladıklarını şu sözlerle duyurdu:

“Türkiye Gazeteciler Sendikası ile Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı (Sputnik) Türkiye Bürosu arasında süren toplu pazarlık süreci bilindiği üzere anlaşmazlıkla sonuçlandı. Ardından Sputnik işvereni 24 üyemizi, sendikalı oldukları için işten çıkardı. Müzakere sürecinin tıkanması ve üyelerimizin kararı ile Sputnik Türkiye bürolarında greve çıkıyoruz. 

Ankara için yarın, 10.00’da Ankara’da Söğütözü Mah. Söğütözü Cad. Koç Kuleleri A Blok önünde buluşacağız, grev pankartımızı asacağız.“