Gündem

TGC, savcıları göreve çağırdı: Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta adı geçenleri sorumlu tutacağız

"Türkiye’nin hâlâ bir hukuk devleti olduğuna inanıyorsak, savcıların bu tür tehditlere karşı harekete geçmeleri gerekir"

11 Ekim 2023 15:13

Kamuoyunu yakından ilgilendiren haberlere imza atan gazetecilerin, siyasetçiler ve tarikat mensupları tarafından tehdit edildiğini söyleyeyen TGC, "Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta, olaylarda adı geçenleri sorumlu tutacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" dedi, savcıları göreve çağırdı. 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, son dönemde siyasi cinayetlerin perde arkasını aydınlatan haberlere imza atan T24 yazarı Tolga Şardan ve gazeteci Alican Uludağ ile tarikatlarla ilgili yaptığı haberlerle gündeme gelen gazeteci Bilal Güldem'in açıkça hedef gösterildiğini söyleyerek, meslektaşlarının yanında olduğunu duyurdu. 

"Gazetecilerin görevi siyasi cinayetleri, olayların arkasındaki kirli ilişkileri aydınlatmaktır"

TGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi.

“Türkiye bir hukuk devletiyse İçişleri Bakanlığı yapmış kişiler, parti yöneticileri, tarikat üyeleri eleştirildikleri haberleri gerekçe göstererek gazetecileri ölümle tehdit edemez. Türkiye’nin hâlâ bir hukuk devleti olduğuna inanıyorsak, savcıların bu tür tehditlere karşı harekete geçmeleri gerekir.

Son günlerde siyasi cinayetlerin perde arkasını aydınlatmak için araştıran üyemiz Tolga Şardan ile gazeteci Alican Uludağ ve tarikatlarla ilgili yaptığı haberlerle gündeme gelen Bilal Güldem açıkça hedef gösterilmiş ve ölümle tehdit edilmişlerdir. Gazetecilerin görevi siyasi cinayetleri, olayların arkasındaki kirli ilişkileri aydınlatmak ve kamuoyunu bilgilendirmektir.

TIKLAYIN - MHP'li İzzet Ulvi Yönter, "Sinan Ateş savcısıyla görüştüğü" iddiasını haberleştiren gazeteciyi hedef aldı: Şerefsizsin, müfterinin en önde gidenisin

TIKLAYIN - Süleyman Soylu, Ayhan Bora Kaplan haberi için suç duyurusunda bulunacak

Gazetecilerin yaptığı haberlerde adı geçen kişiler ise hukuk yollarına başvuracaklarına, gazetecileri tehdit etmeyi alışkanlık haline getirmişlerdir.

Tolga Şardan, Alican Uludağ ve Bilal Güldem başta olmak üzere, evrensel gazetecilik ilkeleriyle mesleğini yapan tüm gazetecilerle dayanışma içindeyiz.

Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta olaylarda adı geçenleri sorumlu tutacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Gazetecilik suç değildir.”

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkan Yardımcısı, MYK üyesi ve İstanbul milletvekili İzzet Ulvi Yönter'in, Başsavcıvekili Ahmet Altun'a Sinan Ateş dosyasında bazı şüphelilerin bırakılması karşılığında Yargıtay üyeliği teklif ettiği iddia edilmişti. Yönter, söz konusu haberin duyuran gazeteci Alican Uludağ’ı sosyal medya hesabından hedef alarak, “Alican Uludağ, bu iğrenç iddianı ispat etmezsen alçaksın, şerefsizsin, müfterinin en önde gidenisin. Yargıda hesaplaşacağız” demişti.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Şardan'ın Ayhan Bora Kaplan'ın gözaltına alınmasını duyuran haberlerinin ardından, "Operasyon çocukları devrede… Görev yaptığımız dönem boyunca iftiradan, itibar suikastinden beslenenler paydaşlarıyla intikam süreci yönetiyorlar. Aynı 'medya', aynı 'kaynaklar'… Bu istikrarlı iftira düşkünleri için suç duyurusunda bulunacağız" açıklaması yapmıştı.

Son dönemde gazetecilere yönelik sosyal medya üzerinden başlayan linç kampanyalarının ardından açıklama yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de 77 yıllık basın örgütü olarak gazetecilerin yanında olduklarını duyurarak, "Türkiye bir mafya ülkesi değildir. Meslektaşlarımızın göreceği en ufak zararın sorumlusu sizler olursunuz" dedi. 

TIKLAYIN - MHP'li İzzet Ulvi Yönter, "Sinan Ateş savcısıyla görüştüğü" iddiasını haberleştiren gazeteciyi hedef aldı: Şerefsizsin, müfterinin en önde gidenisin

TIKLAYIN - Süleyman Soylu, Ayhan Bora Kaplan haberi için suç duyurusunda bulunacak

TIKLAYIN - Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin, gazetecileri hedef gösteren siyasilere seslendi: Türkiye bir mafya ülkesi değildir, en ufak zararın sorumlusu sizler olursunuz