Dünya

Texas'ta 21 kişinin katledildiği ilkokul saldırısına polisin müdahale etmek için 1 saat beklemesine yönelik tepki büyüyor

27 Mayıs 2022 12:04

T24 Dış Haberler

Salı günü ABD'nin Texas eyaletinde bir ilkokulda 19 öğrenci ve iki öğretmenin öldürüldüğü saldırıya polisin müdahale etmesinin bir saat alması çocuklarını ve yakınlarını kaybedenlerin tepkisini çekti. 

Perşembe günü yapılan bir basın toplantısında Texaslı yetkililer, polis müdahale edip 18 yaşındaki Salvador Ramos'u öldürmeden önce saldırganın bir saat boyunca öğrencilerle kendini bir sınıfa kilitlediğini doğruladı. Ramos, bu süreçte 21 kişiyi katletti.

The Guardian'ın aktardığına göre saldırı sırasında dersliğin kapısında polis memurları toplandı ancak içeri girmediler. Polislerin, müdahale için bir 'taktik ekibi' beklediği bildirildi. 

Eyaletin bölge kamu koruma direktörlerinden Victor Escalon, saldırı başladıktan yaklaşık 4 dakika sonra Uvalde'deki ilkokula polislerin geldiğini belirtti. Sınır Devriyesi ise yaklaşık bir saat sonra olay yerine gelip saldırganı öldürdü.

Saldırıya daha hızlı müdahale edilip edilemeyeceği sorulduğunda da Escalon, "Birçok olasılık var. Orada birçok polis memuru vardı. Onlarla konuştuğumuzda durumu daha iyi anlayacağız" dedi.

Escalon, saldırının böyle durumlarla ilgili tecrübesi olmayan küçük bir kasaba olan Ulvalde'de meydana gelmesinin de müdahaledeki yavaşlıkta rol oynamış olabileceğini dile getirdi. 

Associated Press'in aktardığına göre saldırı sırasında polisin hareketsiz kalmasına çevredekiler tepki göstermişti. Okulun yanında yaşayan Juan Carranza, bir kadının polislere, "İçeri girin" diye bağırdığını duyduğunu aktardı.