Gündem

"Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" diyen Davutoğlu Meclis gündeminde

Her iki partinin önergeleri, 1 Ekim'de yeni yasama yılının başlaması ile birlikte işleme alınacak

26 Ağustos 2019 13:43

Yeni parti kuracağı konuşulan eski başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP'nin davet edilmediğ18. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri sırasında Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” dedi. Davutoğlu, “Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” diye konuştu. Davutoğlu'nun Sakarya'daki konuşması Meclis gündemine taşındı.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergeyle, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Sakarya'daki, sözlerinin araştırılmasını istedi. Konu hakkında Mecliste Araştırma Komisyonu kurulmasını isteyen Ağbaba, Davutoğlu'nun görevde bulunduğu süre zarfında yaşanan olayların araştırılmasını talep etti.


HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan da TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, Davutoğlu’nun aynı yöndeki sözlerinin araştırılması için Meclis’te bir komisyon kurulmasını talep etti. Her iki partinin önergeleri, 1 Ekim'de yeni yasama yılının başlaması ile birlikte işleme alınacak.