Gündem

Terkoğlu: FETÖ operasyonlarının başladığı dönemde, Sadık Albayrak'ı anlatan kitapta Ekrem Dumanlı da Erdoğan ile birlikte yazmış

29 Eylül 2022 08:28

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dünürü olan gazeteci Sadık Albayrak için kaleme alınan “50. Yazarlık Yılında Dostlarının Kaleminden Sadık Albayrak” kitabını köşesine taşıdı. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önsözü ile basılan kitapta, kapatılan zaman gazetesinin yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da yazı yazdığına dikkat çeken Terkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"17-25 Aralık’ın üzerinden iki yıl geçmiş. FETÖ ile Erdoğan, kamuoyu önünde kavga görüntüsü veriyor. FETÖ operasyonları başlamış. Gazeteye kayyum atanmak üzere. FETÖ, 15 Temmuz darbesini hazırlıyor. Albayrak’ın oğlunun yönettiği gazete, Dumanlı’ya selam vereni bile 'Haşhaşi' diye duyuruyor.

Gelgelelim, Sadık Albayrak’ı mücadele arkadaşlarının anlattığı belgeselde, Ekrem Dumanlı’ya yer verilmekten vazgeçilmiyor.
...
Bugünkü iktidar elitlerine, kâh 'Aynı menzile yürüyorduk', kâh 'Kandırıldık' diyerek FETÖ ile derin bir ilişki kurma özgürlüğü var. Bu özgürlük, başkalarına gelince, ucu sivri bir bıçağa dönüşüyor.

Sahi, 11 yıl önce, CHP’nin yayımladığı, adını kimsenin bilmediği tutuklu gazeteciler listesinde, bugünün PKK’li teröristinin olmasını konuşuyoruz ya... Cumhurbaşkanının dünürünün mücadele kitabında, yedi yıl önce, her şey açığa çıkmışken, terörle suçlanan Zaman’ın yayın yönetmeni ile Erdoğan’ın birlikte yazmasına, iktidar mahallesi ne diyor?" 

Yazının tamamı için tıklayın.