Gündem

Telefon harcı zammına yakalanmak istemeyenler, sınır kapısına koştu

07 Temmuz 2023 15:30

Yurt dışından getirdikleri cep telefonlarını kayıt altına aldırmak isteyenler, Iğdır'dan Azerbaycan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda giriş çıkış yapmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Kuyrukta rahatsızlananlara sağlık ekipleri müdahale etti.

Yurt dışından getirdikleri telefonu kullanabilmeleri için IMEI kaydını yaptırması gerekenler 7 Temmuz saat 24.00’ten itibaren daha yüksek kayıt ücret bedeli ödememek için Dilucu Sınır Kapısı’nda uzun kuyruklar oluşturdu.

Sınır kapısında uzun kuyruklar oluşturan vatandaş saatlerce sıra bekledi. Kuyrukta rahatsızlananlara sınırda bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti.

Iğdır’da taksicilik yapan Fuat Seçilmiş “Saat 06.00’da kalktığım zaman arkadaşlarım telefon açarak, ‘6 bin liralık cep telefonu vergisi 20 bin liraya çıktı’ dedi. Sabahtan bu zamana kadar hemen hemen 3 defa taşımacılık yaptım yolcu getirip götürdüm. Şu anda da 2 saatten fazladır yolcuyu bekliyorum. Daha çıkmadılar” diye konuştu.

Sınıra gelenlerden Tamer Bağcı"Bursa'dan Iğdır'a tatile geldim. Sabah telefon kayıt ücretlerinin yükselişini gördüğüm zaman direkt Nahcivan Dilucu Sınır Kapısı'na ulaştım ve şu an kuyruk var" dedi.

2023 yılında IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi. IMEİ kayıt ücreti için belirlenen 20 bin TL'lik yeni tutar, 8 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. (DHA)