Bilim / Teknoloji

Teknopark İstanbul yeni iş modeli Teknoloji Satış Sistemi’ni tanıttı

22 Mayıs 2024 12:04

Teknopark İstanbul, girişimcilerin ve firmaların Türkiye’de ve global pazarlarda tanınması, satış - pazarlama alanında daha etkin olmaları amacıyla geliştirdiği yeni iş modeli Teknoloji Satış Sistemi’ni (TECHSAS) tanıttı.

Teknopark İstanbul, girişimcilerin ve firmaların Türkiye’de ve global pazarlarda tanınması, satış - pazarlama alanında daha etkin olmaları amacıyla geliştirdiği yeni iş modeli Teknoloji Satış Sistemi’ni (TECHSAS) tanıttı. Teknopark İstanbul Turgut Özal Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, günümüzde girişimciliğin önündeki en büyük zorluklardan birinin satış pazarlama faaliyetleri olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Metin Yerebakan, “Şirketlerin ürün ve hizmetlerini daha etkili şekilde tanıtmaları ve satmaları için farklı alanlarda çalışma ve analizler yapılması gerekiyor. Marka bilinirliği ve imajının geliştirilmesi, müşteri sadakatinin sağlanması, pazar araştırmaları gibi pek çok alt konu bugün en az ürünü üretmek kadar önemli hale geldi. Teknopark İstanbul olarak sadece girişimcilik, teknoloji üretimi ve Ar-Ge’ye odaklanmıyor, TECHSAS Modeli ile girişimcilerimizin pazarlama ve satış konularında yaşadıkları yalnızlığa çözüm olmayı hedefliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Metin Yerebakan, “Teknopark İstanbul’un güçlü ortaklık yapısı ve global bağlantıları ile yeni koşmaya başlayacağı bu kulvarda teknopark ekosistemine de öncülük edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Teknopark İstanbul Genel Müdürü M.Fatih Özsoy ise konuşmasında, Türkiye’nin ‘Derin Teknoloji Merkezi’ haline gelen Teknopark İstanbul’un bugün, 540 firma ve 10 bin 185 Ar-Ge mühendisinden oluşan dev bir yapıya büründüğünü kaydetti. Genel Müdür Özsoy konuşmasında şunları vurguladı:

“İstanbul’un en büyük teknoloji geliştirme bölgesi olan Teknopark İstanbul hem ülkemizin teknoloji odaklı kalkınmasında hem de Türkiye girişimcilik ekosisteminde büyük bir paya sahip. Kısa sürede Türkiye’nin teknoloji kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların merkezlerinden biri haline gelen Teknopark İstanbul, uluslararası iş birlikleriyle teknolojik ürün ve üretim envanterimizin dünyaya açılmasını sağlıyor. Teknopark İstanbul tarihinde kilometre taşlarından birini oluşturacak TECHSAS ile firmalarımızın satış pazarlama alanında daha etkin olmalarını sağlarken yurtdışı pazarlardaki görünürlüklerini ve ihracat potansiyellerini artırmalarını hedefliyoruz.”

TECHSAS, teknopark ekosistemine de öncülük edecek

Teknopark İstanbul’un alt markası olarak tasarlanan Teknoloji Satış Sistemi (TECHSAS) Modeli’nde pazar taleplerine göre firmaların büyümesine katkı sağlayacak pazarlama - satış stratejileri geliştirilecek. Techsas’ta Yurtiçi ve Yurtdışı Pazarlama Direktörlüğü, Pazarlama, Operasyon Tedarik Zinciri, Finans ve Hukuk gibi birimler yer alacak. Techsas modelinde Ürün Satışı, Lisans Satışı ve Yıllık Bakım Anlaşmaları ile gelir elde edilmesi hedefleniyor. Elde edilen gelir, Teknopark İstanbul’da bir fonda toplanacak ve bu fon, yeni nesil girişimcilerin büyüme stratejileri için kullanılacak. TECHSAS Modeli, Türkiye’deki teknopark ekosistemi için de bir ilk olacak.