Ağrı Patnos'ta bir okul hizmetlisinin, öğretmen ve öğrencileri tehdit edip fiziksel işlerde çalıştırdığı iddia edildi. İddialar jandarma ve ilçe millî eğitim müdürlüğüne bildirilmesine rağmen hizmetli görevine devam ederken, müdür yardımcısı öğretmen sürgün edildi.
Ağrı'nın Patnos ilçesindeki Dedeli Yatılı Bölge Ortaokulu İmam Hatip Ortaokulu'nda görevli hizmetli M.K’nın, Eğitim-İş üyesi müdür yardımcısını sistematik olarak tehdit ettiği, okulda öğrencileri fiziki güç gerektiren işlerde kullandığı ve okul yönetimine yönelik baskı uyguladığı iddia edildi.
Cumhuriyet'in haberine göre, M.K'nın, Eğitim Bir-Sen Patnos İlçe Başkanı’nın ağabeyi olduğu öğrenilirken, yaşananlara rağmen görevine devam ettiği belirtildi. İddialar üzerine jandarma ve ilçe millî eğitim müdürlüğüne yapılan bildirimlere rağmen, okulda görevli olan Eğitim-İş üyesi müdür yardımcısı ve bir başka yönetici, istemedikleri halde Doğubayazıt ilçesine tayin edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-İş Ağrı Şubesi, okuldaki öğretmenlerin ve öğrencilerin tehdit altında olduğunu vurguladı. Açıklamada, "Tehdit, şiddet ve kayıt dışı uygulamalar defalarca belgelenmiş olmasına rağmen ilgili makamlar adım atmamıştır. Eğitim ortamı örgütlü zorbalığın etkisi altına bırakılmıştır" denildi.
Şube açıklamasında, “Kamu idaresinin tarafsızlık ve adalet ilkeleri ihlal edilmiştir. Suçlular korunmuş, mağdurlar cezalandırılmıştır. Bu adaletsizliğin ve zorbalığın hesabını soracağız” ifadelerine yer verildi. Eğitim-İş, üyelerinin haklarını korumak için hukuki yollara başvuracaklarını duyurdu.