Dünya

Tecavüz ve cinsel saldırı suçlusu Harvey Weinstein'e Britanya'da da dava açıldı

09 Haziran 2022 08:51

T24 Dış Haberler

Tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından ABD'de Mart ayında 23 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein, Britanya’da da 1996 yılında bir kadına “uygunsuz saldırı” suçundan yargılanacak. 

The Guardian’da yer alan habere göre, Londra Metropolitan Polisi’nin 1996 yılında yaşanan olaya dair topladığı kanıtlar üzerine Kraliyet Savcılık Servisi (CPS) eski Hollywood yapımcısını yargılamak üzere yeşil ışık yaktı. 

CPS Özel Suç Birimi’nin Başkanı Rosemary Ainsle “CPS, Metropolitan Polisi’ne 1996 yılının Ağustos ayında bir kadın yönelik iki ahlaksız saldırı suçundan Harvey Weinstein’ı cezalandırma yetkisi verdik” dedi.

Met polisi, Weinstein’i suçlayan kadının şu an 50’li yaşlarında olduğunu açıkladı. 

ABD’de hapis cezası süren Weinstein’in Britanya’ya gönderilip gönderilmeyeceği bilinmiyor. 

Weinstein, Şubat 2020'de ABD'deki mahkeme kararıyla çok sayıda kadına tecavüz ve cinsel taciz suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Weinstein hakkındaki iddiaların ortaya çıkmasının ardından kadınların, uğradıkları cinsel tacizleri sosyal medyada "#meetoo (ben de)" etiketiyle gündeme getirmesi, dünya çapında bir tepkiye dönüşmüş ve "#meetoo" hareketini başlatmıştı.