Dünya

Benjamin Mendy, tecavüz suçlamasıyla yargılanıyor; "Evinde içeriden kilitlenen panik odaları vardı"

Mendy, 7 farklı kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyor

16 Ağustos 2022 11:31

Manchester City'nin sol beki Benjamin Mendy, 7 farklı kadından 8 tecavüz girişimiyle suçlandığı davada mahkeme karşısına çıktı. Davada, ayrıca, eski futbolcu Louis Saha da tecavüz ve Mendy'e yardım ve yataklık suçlamalarıyla yargılanıyor.

Mahkemede, savcı Timothy Cray, Mendy'nin kadınları "kullanıp atılabilen" kişiler olarak gördüğünü söyleyerek "Bu davanın futbolla alakası az. Bu dava daha çok kendini güçlü gören erkeklerle ilgili." dedi.

Cray, Mendy ve Louis Saha'nın "hayır'ı cevap olarak görmediklerini söyleyerek", iki futbolcuyu tecavüzle suçlayan kadınların ortalama yaşının 20 olduğunu ve bazı kadınların uyku esnasında saldırıya uğradığını belirtti. Ayrıca, Mendy'nin evinde bir içerinden kilitlenebilen 'panik odaları' oluşturduğu ve bazı kadınları kilitlediğini öne sürdü.

İki futbolcu da nezarethanede tutulurken, davanın 3 ay sürmesi bekleniyor. Mendy, Ekim 2018 ile Ağustos 2021 arasında cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen kadınlar tarafından mahkemeye verilmişti.

2018'de Fransız ekibi Monaco'dan 52 milyon Euro karşılığında Manchester City'e transfer olan Mendy,  hakkında iddiaların ardından takımı tarafından kadro dışı bırakılmıştı.