Dünya

"Tecavüz"le yargılanan futbolcu Benjamin Mendy hakkındaki suçlamalar düşürüldü

Benjamin Mendy

13 Ocak 2023 19:03

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City'nin oyuncusu Benjamin Mendy, altı tecavüz ve bir saldırı suçlamasından beraat etti. Hakkındaki iki davada ise yeniden yargılama yapılacak. 

Fransız futbolcu Mendy, Cheshire malikanesindeki partilerde dört kadına tecavüz ve bir başka kadına cinsel saldırıda bulunduğu yönündeki yargılama sonucunda suçsuz bulundu. Mendy, mahkemede jürinin bir kadına tecavüz ve diğerine tecavüze teşebbüs suçlamasıyla ilgili karara varamamasının ardından ikinci kez yargılanacak.

"Kulüp şu anda daha fazla yorum yapacak durumda değil"

Mendy, 11 Kasım 2020'de tutuklandıktan sonra dört kadına karşı yedi tecavüz, beşinci bir kadına karşı bir kez tecavüze teşebbüs ve altıncı bir kadına karşı cinsel saldırı suçlamasıyla suçlanmıştı. Altı kadın, onu Ekim 2018 ile Ağustos 2021 arasında malikanesinde düzenlenen "yasadışı" partilerde kendilerine saldırmakla suçlamıştı. Savcılıktan Matthew Conway, "Savcılık bir karar verdi. Bugün bu suçlamalara iki ayrı davada devam etme kararı aldık ve bugün geçici bir dava yönetimi istiyoruz" dedi.

Manchester City'den yapılan açıklamada, "Bu davayla ilgili açık konular olduğu göz önüne alındığında, kulüp şu anda daha fazla yorum yapacak durumda değil" ifadelerine yer verildi.

Mendy'nin avukatı ise, dört kadına yönelik cinsel saldırılardan aklandığı için "memnun olduğunu" ve diğer iki iddia nedeniyle yeniden yargılanarak adını temize çıkarmayı ve "hayatını yeniden inşa etmeyi" dört gözle beklediğini aktardı.(BBC)

TIKLAYIN I Benjamin Mendy, tecavüz suçlamasıyla yargılanıyor; "Evinde içeriden kilitlenen panik odaları vardı"