Gündem

TBMM Başkanı Şentop'tan AYM üyesi Yıldırım'ın paylaşımına tepki: Darbeci reflekslerin gölgesindeki söylemler kabul edilemez

14 Ekim 2020 10:54

TBMM Başkanı Mustafa Şentop,  Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımına ilişkin, "Darbeci reflekslerin gölgesindeki söylemler kabul edilemez" dedi.

Şentop, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Darbeci reflekslerin gölgesindeki söylemler kabul edilemez. Bu ülkede darbeci karanlık kafaları aydınlatacak ışığın anahtarı tektir ve o da Aziz Milletimizin iradesidir. Gereken her durumda o irade sağduyu ile ışıkları açar ve lüzumsuzsa da kapar" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında AYM'nin verdiği 'yeniden yargılama' kararını tanımamasına atıf yaparak bir paylaşım yaptı. Yıldırım, AYM'nin fotoğrafını "Işıklar yanıyor" notuyla paylaştı. İçişleri Bakanlığı da Yıldırım'ın paylaşımına gönderme yaparak, "Işıklarımız hiç sönmüyor" mesajıyla bakanlığın fotoğraflarını paylaştı.

TIKLAYIN -  Anayasa Mahkemesi ile İçişleri Bakanlığı arasında görülmemiş polemik: Kimin ışığı yanıyor!
TIKLAYIN - Takvim gazetesinden AYM üyesi Engin Yıldırım'a: Eşgali sünepe haşhaşilere benzeyen AYM Engin'e sözümüzdür; seni o bayrak direğine asarlar
TIKLAYIN - Anayasa Mahkemesi'nden olağanüstü toplantı
TIKLAYIN - AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Bir AYM mensubunun hukuku katletmenin sembolü olan bir dille konuşması vahimdir