Dünya

Taylor Swift, bir üniversitede "seçmeli ders" olarak okutulacak

Dersin kontejanının dolduğu belirtildi

29 Şubat 2024 15:03

T24 Dış Haberler

Taylor Swift, Asya ziyaretinin ardından Filipinler'in önde gelen üniversitelerinden biri "seçmeli" Taylor Swift dersi açtı.

Açılan seçmeli derse 300'den fazla öğrenci kaydoldu, sınırlı kontenjanların birkaç dakika içinde dolduğu ve yönetimin ekstra bir sınıf daha açtığı belirtildi. 

Şarkıcının kendilerini "Swiftie" olarak adlandıran hayranları, ders boyunca Swift'in medyadaki tasvirlerini ve onun Filipinler'de nasıl "ulusötesi" bir figür olarak görüldüğünün de inceleneceğini söyledi.
 
Dersin öğrencileri Taylor Swift baskılı ürünler giydi ve dizüstü bilgisayarlarını Swift'in fotoğrafının yer aldığı çıkartmalarla süsledi.
 
İlkokuldan beri "Swiftie" olduğunu belirten öğrenci Shyne Cañezal, "Taylor Swift ile bağlantılı olarak karşılaştığımız toplumsal sorunları daha derinlemesine araştırmayı çok isterim" dedi.
 
Harvard, Stanford ve Berklee College of Music gibi ABD üniversiteleri, diğer konuların yanı sıra Swift'in şarkı yazımı ve diskografisine yönelik edebi yaklaşımlarını ele alan kurslar sunmuştu.