Gündem

Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman: Milyonluk Gezi'nin faturasını 5 kişiye kestiler, Vera'ya ne diyeceğimi bilmiyorum

28 Eylül 2023 23:28

Gezi Parkı davasında hakkındaki 18 yıllık hapis istemi Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onanan Şehir Plancısı Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, davada verilen kararla ilgili, "Bugün de eşim, meslektaşım Tayfun Kahraman'ın 18 yıl hapis cezasını onadılar. Milyonluk Gezi'nin faturasını 5 kişiye kestiler. Yine nefes alamıyoruz, yine çığlık atmak istiyoruz! Ve ben Vera'ya ne diyeceğimi bilmiyorum" dedi.

Gezi Parkı davası kapsamında 25 Nisan 2022 tarihinde tutuklanarak cezaevine giren Şehir Plancısı Tayfun Kahraman'ın hakkında istenen 18 yıllık hapis cezası Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından bu akşam onandı. Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, bu akşam sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Yargıtay'ın verdiği bu karara tepki gösterdi. Demir Kahraman'ın yaptığı açıklama şöyle:

"Herkes oradaydı! Hepimiz Gezi'deydik! Buramıza kadar gelmişti, nefes alamıyorduk, çığlık atmak istiyorduk, birbirinden farklı ama aynı derdi paylaşan milyonlardık! Bizim çocuklar dövüldü, bizim çocuklar yuhalatıldı, bizim çocuklar öldü!

TIKLAYIN - Tayfun Kahraman, Silivri'deki 20 metrekarelik üç kişilik odayı, kızının alınan tokasını ve Gezi davasını anlattı: MacGyver bizi görse kıskanırdı

"Komplo teorileriyle tutsak aldılar"

Anlamadılar, dinlemediler, kulak ardı ettiler. Komplo teorileriyle eşim de dahil bir grup insanı tutsak aldılar. Şeytanlaştırmaya çalıştılar, her gün üstümüze geldiler, bu insanların bir ailesi var mı demediler, çocukları olduğunu düşünmediler! Bugün de eşim, meslektaşım Tayfun Kahraman'ın 18 yıl hapis cezasını onadılar. Milyonluk Gezi'nin faturasını 5 kişiye kestiler. Yine nefes alamıyoruz, yine çığlık atmak istiyoruz! Ve ben Vera'ya ne diyeceğimi bilmiyorum!

Arayan, soran herkese teşekkürler. Bu dava bitmedi. Adalet arayışımız bitmedi. Hepinize daha çok ihtiyacımız var bundan sonra, haklı çığlığımızı kimse susturamayacak Gezi onurumuzdur! Gezi yargılanamaz!"

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI - Yargıtay, Gezi'de AİHM kararı ile AYM içtihadını dikkate almadı, cemaat dinlemelerini kanıt saydı, cezaları az bularak onadı!

TIKLAYIN - Mücella Yapıcı'dan tahliye sonrası ilk açıklama: Hiçbirimizin suçu yoktu, bu nasıl adalet; burada canlarımı bıraktım!