Dünya

Tatile gitti; döndüğünde bir şirketin yanlışlıkla aile evini yıktığını öğrendi

22 Ekim 2023 10:50

T24 Dış Haberler

ABD'nin Atlanta kentinde yaşayan bir kadın, çıktığı tatilden döndükten sonra aile evinin "yanlışlıkla yıkıldığını" gördü.

Cumartesi günü Associated Press haber ajansına konuşan Susan Hodgson, geçen ay tatilden döndükten sonra ailesine ait arazide uzun yıllar yaşadıkları evin yerine enkaz gördüğünü söyledi. 

"Çok öfkeliyim" diyen Hodgson, "Sürekli eve gidip 'Bütün bunlar bir şaka mı' diye düşünüyorum. Şoke olmuş durumdayım" diye konuştu.

Hodgson, tatilde olduğu sırada komşusunun kendisini arayıp evi yıkması için birini tutup tutmadığını söylediğini söyledi. 

Hodgson, "Hayır yanıtımı verdiğimde 'Orada birileri var ve tüm evini yıktılar' dedi" yanıtı verdi. Komşusunun çalışanlara müdahale etmeye gittiğinde kendisine 'çenesini kapaması ve işine bakmasının söylendiğini' aktardı. 

Hodgson, durumla ilgilenmesi için bir aile üyesini gönderdiğini, bunun sonucunda yetkilinin yanlış adresteki evi yıktıklarını kabul ettiğini söyledi. 

"Evin camları 15 yıldır tahtayla kapalı. Çimenleri temizliyoruz ve önünü temiz tutuyoruz" diyen kadın, "Vergileri de ödüyoruz" diye devam etti. 

Hodgson, olayı polise bildirdiğini ve avukatların atılacak adımları görüştüğünü; ancak henüz bir çözüm bulamadıklarını ifade etti. Atlantalı kadın, evi yıkan şirketin ise hala kendisiyle temasa geçmediğini ifade etti.