Kültür-Sanat

Tamino, Gezgin Salon ile ilk Türkiye turnesine hazırlanıyor

13 Eylül Çarşamba, Ankara ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisi Çim Amfi 14 Eylül Perşembe, İzmir Arena 17 Eylül Pazar, İstanbul Parkorman

17 Temmuz 2023 16:10

Salon İKSV’nin konuğu olarak İstanbul’da verdiği her konseriyle şehir efsanesine dönüşen Tamino, en sevilen şarkılarını hep bir ağızdan söylemek üzere büyük Türkiye Turnesi’ne hazırlanıyor. Ankara ve İzmir'in ardından İstanbul’da finalini yapacak Gezgin Salon: Tamino Türkiye Turnesi için biletler 19 Temmuz Çarşamba günü satışa sunulacak.

2018’de Salon İKSV’de ilk Türkiye konserini verdiğinden bu yana dinleyicileriyle sıkı bir bağ kuran ve müziğiyle herkesin kalbine dokunan Tamino, hayranlarıyla buluşmak üzere yeniden Gezgin Salon’un konuğu oluyor. Müziği İstanbul’da çok sevilen ve bu sevgiyi karşılıksız bırakmayan Tamino, şimdi üç büyük şehirde sevgiyi büyütmek, “Habibi” ve “Indigo Night” gibi sevilen parçalarını hep bir ağızdan söylemek için, büyük turnesiyle Türkiye’ye geliyor.

Sahnedeki dev varlığıyla seyircileri büyüleyen Tamino, 13 Eylül Çarşamba Ankara, ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisi Çim Amfi’de, 14 Eylül Perşembe İzmir Arena’da, 17 Eylül Pazar İstanbul, Parkorman’da hayranlarıyla buluşacak.

Gezgin Salon: Tamino Türkiye Turnesi biletleri ne zaman satışa çıkıyor? 

Lale Kart üyeleri için öncelikli satışlar: 18 Temmuz Salı 10.30-14.30

Genel satış: 19 Temmuz Çarşamba 10.30

Avantajlı dönem bilet fiyatları:
Ankara, ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisi Çim Amfi: 400 TL
İzmir Arena: 400 TL
İstanbul, Parkorman: 550 TL

Öğrenciler genel satış ile beraber sınırlı sayıda 10 TL’lik Eczacıbaşı Genç Bilet uygulamasından faydalanabilecek. 

Biletler, avantajlı dönem fiyatlarıyla, passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ve İKSV ana gişede (Pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası) satışta.

Zamansızlığa aday şarkılarıyla Tamino

Yaşının ötesinde bir bilgelik taşıyan “Indigo Night”, “Habibi” gibi şarkılarıyla dinleyenleriyle sıkı bir bağ kurmayı başaran Tamino’nun 23 Eylül’de piyasaya sürdüğü ikinci albümü Sahar’ın yankıları büyüyerek devam ediyor. Mısır’ın en ünlü şarkıcılarından ve film yıldızlarından Muharrem Fouad’ın torunu olan Tamino, yine sınır tanımadığı ve zamansızlığa aday bu albümde kendi aile tarihçesi ile Ortadoğu ve Avrupa’nın folk ve rock müzik gelenekleri arasında seyahat ediyor.

İlk albümü Amir’in uluslararası başarısını izleyen Sahar, Tamino’nun Antwerp’teki dairesinde doğdu. Gitar ve piyano çalmakta zaten usta olan sanatçının Suriyeli bir mültecinin eğitmenliğinde çalmaya başladığı ut, yazdığı yeni şarkılara ve yakaladığı melankolik evrene damgasını vurdu. Radiohead’in basçısı Colin Greenwood, prodüktör ve ses mühendisi PJ Maertens ve davulcu Ruben Vanhoutte de albüme katkı sundu.

Tamino, uzun zamandır evi olarak gördüğü Antwerp’teki 8.000 kapasiteli Lotto Arena’daki konseri dahil olmak üzere, İstanbul’un da duraklarından biri olduğu Avrupa turnesinde kapalı gişe çaldı.