Gündem

Taksici Oğuz Erge'nin katiline ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl, 8 ay hapis cezası

08 Mart 2024 11:40

İzmir'deki taksici Oğuz Erge'yi öldüren Delil Aysal'a ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 17 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

İzmir'de soğuktan üşümemesi için kendisini aracına alan taksici Oğuz Erge'yi tabancayla öldürüp, cep telefonu ile kulaklığını gaspeden Delil Aysal'a İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'nitelikli öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, 'nitelikli yağma' suçundan 14 yıl 10 ay ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan 2 yıl 10 hapis cezası verildi.

Ne olmuştu?

Taksi şoförü Oğuz Erge (44), 31 Ocak saat 03.30 sıralarında Buca Gediz Mahallesi'nden kapüşon ve cerrahi maske takan, Gaziemir'e gideceğini belirten 19 yaşındaki Delil Aysal'ı aracına almıştı.

Taksi, Gaziemir Belediyesi yakınlarına vardığında Aysal'ın arka koltuktan tabancayla 3 el ateş ettiği Erge ağır yaralanmış, kaldırıldığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Erge'nin üzerindeki ve aracındaki para ile eşyayı alarak kaçan şüpheli, polisin olay yeri ve çevresindeki 70 güvenlik kamerasının kaydettiği yaklaşık 110 saatlik görüntüyü incelemesiyle bulunmuştu.

Buca'da saklandığı adrese düzenlenen operasyonla yakalanan Aysal tutuklanmıştı. Oğuz Erge’yi silahla öldüren Delil Aysal hakkında kasten adam öldürme, yağma ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından dava açılmıştı.

Savcının hazırladığı iddianamede, Aysal için hiç bir indirim uygulanmadan en üst sınırdan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.