Dünya

Taipei Ekonomi ve Kültür Komisyonu: Tayvan ekibinin enkaz çalışmalarından uzaklaştırıldığı haberleri asılsızdır

14 Şubat 2023 11:44

Taipei Ekonomi ve Kültür Komisyonu, Adıyaman'daki arama-kurtarma çalışmaları sırasında Tayvanlı ekibin enkaz çalışmalarından uzaklaştırıldığına ilişkin haberlerin asılsız olduğunu, herkesin ortak gayesinin hayat kurtarmak olduğunu vurguladı.

Habertürk'te yer alan habere göre, Taipei Ekonomi ve Kültür Komisyonu, Adıyaman'da arama-kurtarma çalışmaları sırasında Tayvanlı ekibin uzaklaştırıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu ifade etti.

Komisyon tarafından yapılan açıklamada, asılsız haberlerin gerçeği yansıtmadığı, enkaz alanlarında bulunan herkesin ortak gayesinin hayat kurtarmak olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Basında ve sosyal medyada paylaşılan, Adıyaman’daki arama kurtarma çalışmaları sırasında Tayvanlı ekibin uzaklaştırıldığı yönündeki asılsız haberlerin GERÇEĞİ YANSITMADIĞINI tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.

Enkaz alanlarında bulunan herkesin ortak gayesi 'hayat kurtarmaktır'. Tayvanlı arama-kurtarma ekibi, kurtarma çalışmalarının en yüksek kapasiteye ulaşmasını sağlamak amacıyla uluslararası koordinasyon merkezi ve yerel yönetim ile işbirliği içerisinde, üzerlerine düşen şekilde çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Ne olmuştu?

The China Times gazetesi, Türkiye'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ülkeye yardıma gelen Tayvanlı arama-kurtarma ekiplerinin ülkelerine döndüğüne ilişkin bir haber hazırlamıştı. Haberde, Tayvan ekibi için çevirmenlik yapan Ye Masi, Tayvan ekibinin Adıyaman’da enkazda yaşayanların olabileceği bir alan bulduktan sonra yerel ekiplerin araya girip enkaz kaldırmaya başladığını iddia etmişti. Yemasi, Türkiye’deki ekiplerin kendilerini, “kibarca alandan uzaklaştırdığını” söylemişti.

TIKLAYIN - China Times: Misyonunu sonlandıran Tayvan ekibi, Türk ekiplerin kurtarma başarılarını üstlenmek için kendilerini uzaklaştırdığını iddia etti