Gündem

Tahliye edilen BÜMED, mahkeme kararı sonrası geri dönme hazırlığında; mezunlar, "rektör kararı gereği" okula alınmadı

31 Ocak 2023 15:03

BÜMED'in binası, dün üniversitenin Güney Kampüsü’nde kullandığı sosyal tesislerden Sarıyer Kaymakamlığı kararıyla tahliye edildi. Ancak öğleden sonra İstanbul 9. İdare Mahkemesi, BÜMED’in yürütmeyi durdurma talebinde ara karar vererek, tahliyenin durdurulması yönünde karar verdi.

Bugün Boğaziçi Üniversitesi’ne giden Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, rektörlüğün kararı olduğu gerekçesiyle okula alınmadı. Yönetimden bir yetkilinin mezunlar derneği yönetimine mahkemenin kararının tahliye ile ilgili olduğunu, tahliye ile ilgili işlemlerin tamamlandığı için karar ile ilgili bir işlem yapılamayacağını bildirdiği belirtiliyor.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; BÜMED Yönetim Kurulu ise sosyal tesislere dönmek için hazırlıklarını tamamladı. Dün tahliye edilen eşyaların yüklü olduğu kamyonla bugün öğleden sonra geri dönülecek.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün mahkeme kararına uymaması halinde BÜMED Yönetim Kurulu, Sarıyer Kaymakamlığı’na yürütme durdurma kararının gereğinin yapılması yönünde başvuruda bulunacak.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, 7 Ocak'ta BÜMED'in okuldaki yerinden çıkarıldığını duyurmuştu. Mezunlar bu durumu protesto etmiş ve yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunmuşlardı.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: Boğaziçi'nde dünyanın saygı duyduğu hocaları kovdular, öğrencileri dövdürüp hapse attırdılar, kulüplerini kapattılar; Brutus Naci geliyor gelmekte olan!

TIKLAYIN - BÜMED'de sağduyu hakim oldu; mahkeme yürütmeyi durdurdu