Gündem

Taha Duymaz’ın ablası isyan etti: Ses gelmiyor diye emir gelmeden bakamazlarmış, Allah aşkına var mı böyle bir adalet!

09 Şubat 2023 08:32

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. Hatay’da enkaz altında kalanlardan biri de sosyal medya fenomeni Taha Duymaz oldu. Konuyla ilgili ilk günden itibaren açıklama yapan abla Semiha Duymaz, enkaz çalışmalarının ses gelmediği için durdurulduğunu söyledi.

Taha Duymaz’ın ablası Semiha Duymaz yaptığı açıklamada, “Kardeşim Melek, Taha, Umut, halam ve eniştem enkaz altında. Lütfen yardımcı olun kimse bakmıyor olduğu bölgeye. Hatay Antakya, Betonsan Bedisabuncu Okul karşısı” diyerek, “Taha enkaz altında” ifadelerini kullandı. Günlerce yardım çağrısı yapan Semiha Duymaz, sonunda ekiplerin enkaza ulaştığını, ancak enkazdan hiçbir ses gelmediği için çalışmaların sonlandırıldığını yazdı. Duymaz, “Ses gelmiyor diye AFAD emir gelmeden bakamazmış. Böyle bir sistem var mı Allah aşkına? Var mı böyle bir adalet?” diye isyan etti.

Daha sonra CZN Burak’ın devreye girdiğini aktaran Duymaz, “Şu an @cznburak abimiz Allah razı olsun, kardeşlerimle sokak sokak gezip vinç arıyorlar. Enkaz bölgesine ve kimseye ulaşamıyorlar. Ekiplerin söyledikleri, oradan emir almamız gerek. Böyle bir şey olabilir mi? Bu durumda emir nedir, ses olduğuna rağmen kaç gün ne olur dayanın bol bol dua, sizin dualarınız güç versin” dedi.

Sosyal medyada yayılan “hayatını kaybetti” haberlerine de yanıt veren Duymaz; “Lütfen bu durumda haber almadan saçma sapan paylaşımlar yapmayın. Ben inanıyorum, benim kardeşlerim çok güçlü, sağ salim çıkacaklar inşallah, bol dua sabırla” ifadelerini kullandı.