Spor

Taha Akgül'den gümüş madalya; Türkiye şampiyonayı 4 madalya ile tamamladı

Milli güreşçiler 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etme hakkını da elde ettiler

21 Eylül 2019 21:25

Kazakistan'ın Başkenti Nur Sultan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda Avrupa, dünya ve Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül finalde karşılaştığı Gürcü Geno Petriashvili'ye 6-6 biten maçta son puan avantajı ile mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu sonuçla birlikte Türkiye, şampiyonayı 4 madalya ile tamamladı.

Türkiye'yi 125 kiloda temsil eden Taha Akgül dün ilk maçında Moldova'dan Alexandr Romanov'u 8-0, çeyrek finalde Özbek Khasanboy Rakhimov'u 3-0 yenerek geldiği yarı finalde Çinli Zhiwei Deng'i 5-0 mağlup edip rakiplerine puan bile vermeden adını finale yazdırmıştı.

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi, finalde, son Avrupa şampiyonası finalinde mağlup ettiği ve son iki yılın dünya şampiyonu Gürcü Geno Petriashvili ile karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan mücadeleyi kaybeden Taha Akgül dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

Türkiye, şampiyonayı 4 madalya ve 4 olimpiyat kotası ile tamamladı

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da 14 Eylül'de başlayan Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nı Türkiye 4 madalya ve 4 olimpiyat kotası ile tamamladı.

Grekoromen stilde 130 kiloda Rıza Kayaalp altın, 97 kiloda Cenk İdem bronz, serbest stilde ise 125 kiloda Taha Akgül ve 57 Kiloda Süleyman Atlı gümüş madalya aldı. Ayrıca milli güreşçiler 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etme hakkını da elde ettiler.