Gündem

T24 yazarı Tolga Şardan hakkında verilen adli kontrol kararı kaldırıldı

27 Kasım 2023 14:40

T24 Ankara

Yargıdaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları ile ilgili olarak MİT'in Cumhurbaşkanlığı için rapor hazırladığına yönelik yazısı nedeniyle, "Dezenformasyon Yasası" gerekçe gösterilerek tutuklanan ve bu karara yapılan itiraz üzerine yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan T24 yazarı Tolga Şardan hakkındaki adli kontrol kararı kaldırıldı.

Şardan, 31 Ekim'de yayımlanan “MİT'in Cumhurbaşkanlığına sunduğu ‘yargı raporu'nda neler var” başlıklı yazısı nedeniyle 1 Kasım'da evinde yapılan aramadan sonra gözaltına alındı ve aynı gün nöbetçi mahkeme kararıyla tutuklandı.

Dezenformasyon Yasası kapsamında, olağan koşullarda tutuklama gerektirmeyen, “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçu gerekçe gösterilerek tutuklanan Şardan'ın avukatları, 6 Kasım tarihinde İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği'ne itiraz dilekçesi sundu. Şardan aynı gün adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Şardan'ın avukatları Aslı Kazan ve Serdar Laçin, 13 Kasım'da verilen adli kontrol kararına itiraz etti. İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi 24 Kasım'da adli kontrol şartının da kaldırılmasına karar verdi.

TIKLAYIN - TGC Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü, 'Sinan Ateş cinayeti' dosyasıyla T24 yazarı Tolga Şardan'a verildi

TIKLAYIN - Tolga Şardan: Kimseye karşı başımı öne eğecek hiçbir işim olmadı; içim ve vicdanım çok rahat

TIKLAYIN - Tahliye edilen Tolga Şardan, masasının başında: Gazeteciliğe devam