Dünya

SYRIZA'nın yeni lideri Kasselakis, askere gitmeye hazırlanıyor: Yunanistan-Türkiye sınırında görev yapmak istiyor

SYRIZA'nın lideri olarak seçilen Stefanos Kasselakis, 14 yaşından beri ABD'de yaşadığı için şimdiye kadar askerlik hizmetinden muaftı

29 Eylül 2023 08:41

T24 Dış Haberler

Yunanistan'ın ana muhalefet partisi SYRIZA'nın yeni lideri Stefanos Kasselakis, seçilmesinden sadece birkaç gün sonra orduya katılmak üzere siyasete kısa bir ara vereceğini açıkladı. 35 yaşındaki Kasselakis, tüm Yunan erkekleri için zorunlu olan askerlik hizmeti için "yakında" hazır olacağını söyledi. 

Star televizyonuna dün verdiği mülakatta; "Askerlik yapmak benim için bir onur olacak" diyen Kasselakis, "Çok mutluyum. Parti organları toplandıktan ve işler düzene girdikten sonra yakında gideceğim" ifadelerini kullandı. Kasselakis ayrıca, Türkiye ile kara sınırına yakın bir birlikte ya da Ege Denizi'nin doğusundaki adalardan birinde görev yapmak istediğini söyledi.

TIKLAYIN | Yunanistan'da ana muhalefet partisi yeni liderini seçti: Stefanos Kasselakis "fenomeni" yüzde 56.6 ile radikal solun başında

Geçen pazar SYRIZA'nın lideri olarak seçilen Stefanos Kasselakis, 14 yaşından beri ABD'de yaşadığı için şimdiye kadar askerlik hizmetinden muaftı. Yunanistan'a döndüğünde ise altı ayını orduda geçirmesi gerekiyor; üç hafta fiilen askerlik yapıp kalan süreyi satın alma seçeneği de var.

Oldukça fazla sayıda profesyonel askere sahip olmasına rağmen, Yunanistan ordusu hala zorunlu askerliğe dayalı ve çoğu durumda hizmet süresi 12 ay olarak belirlenmiş durumda. Kasselakis'in hizmete ne zaman başlayacağı belli değil, ancak Yunan yasaları 2024 yılının başına kadar süre tanıyor.

TIKLAYIN | Yeni lider Stefanos Kasselakis, Goldman Sachs'ın eski ortağı: 'Geleneksel sol SYRIZA'nın sonu mu geldi?

Daha önce siyasi deneyimi olmayan ve eşcinsel bir iş insanı olan Kasselakis, geçen Pazar günü gerçekleştirilen parti seçimlerinin sürpriz galibi olmuştu. Kasselakis, SYRIZA'nın Haziran ayındaki parlamento seçimlerinde aldığı ağır yenilginin ardından istifa eden eski başbakan Aleksis Çipras'ın yerine geçti.