Magazin

Sydney Sweeney'nin Oscar partisindeki stilinde Marilyn Monroe'ya gönderme mi var?

Marc Bouwer imzalı elbise ilk olarak tam yirmi yıl önce Angelina Jolie tarafından Oscar töreninde giyilmişti

12 Mart 2024 12:26

T24 Dış Haberler

Euphoria'nın yıldızı Sydney Sweeney'nin Vanity Fair Oscar partisindeki stili, Marilyn Monroe'ya benzetildi. 

Sweeney, kabarmış bob tarzı saç kesimi, krem rengi askılı elbisesiyle Marilyn Monroe'ya benzetildi. CNN, ünlü oyuncunun kırmızı halıda böyle bir tarzı tercih etmesinin politik bir mesaj olup olmadığını sordu. 

Çünkü Sweeney, geçen hafta Saturday Night Live'daki ilk sunuculuk deneyiminde cinselleştirilmiş tiplemesi, rol arkadaşlarıyla ilişki söylentileri ve memelerinin büyüklüğü etrafında şekillenen bir dizi dalga geçmeye maruz kaldı. 

Sydney Sweeney, kırmızı halıda saten uzun krem rengi bir elbiseyle boy gösterdi

Sweeney'nin YouTube'da 3.7 milyon kez izlenen bir skeçte Hooters garsonu olarak göründüğü bölüm, internette hararetli bir tartışma başlatmıştı. National Post'tan Amy Hamm, "Yıllarımızı güzelliği arzuladığımız ya da güzelliğe hayran olduğumuz için azarlanarak geçirdi. (Ama) Sweeney ile birlikte işin özü şu: Seks satar" diye yazdı. 

O zamandan beri, özellikle ünlü oyuncunun Instagram paylaşımlarının altındaki yorumlarda Sydney Sweeney'nin memeleriyle ilgili cinsiyetçi şakalar yapıldı. 

Marc Bouwer imzalı elbise ilk olarak tam yirmi yıl önce Angelina Jolie tarafından Oscar töreninde giyilmişti.

Marilyn Monroe mesajı mı taşıyor?

ABD'li yayın organı CNN, "Sweeney'nin sömürülen bir başka kadın oyuncuyu canlandırması sektöre bir mesaj verme amacı taşıyor muydu?" diye sordu. Bunun yanıtını bilemediğimizi yazan CNN, Monroe ile ilgili şu hatırlatmayı yaptı:

"Bugünlerde, Marilyn Monroe'ya yapılan bir göndermenin melankolik olarak okunmaması zor. Travmatik geçmişine dair daha fazla şey gün ışığına çıktıkça, Monroe'nun parlak başarıları ve ışıltılı oyunculuk kariyeri bir şekilde yerini, vücudu nedeniyle takip ve taciz edilen bir kadın imajına bıraktı. Bugün bile Monroe'ya adanan biyografik filmler, film yıldızının mezarının ötesindeki sömürüsünü "travma pornosu" ile sürdürmekle suçlanıyor. Müze sergileri için gardırobundan kıyafetler çalındı ve daha sonra kırmızı halı etkinlikleri için müze sergilerinden çalındı"