Spor

Suudi Arabistan Milli Takımı, Arjantin galibiyeti nedeniyle kendilerine Rolls Royce hediye edileceği iddialarını yalanladı

26 Kasım 2022 12:38

T24 Dış Haberler

Suudi Arabistan Milli Takımı, 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin'i yendikleri için kendilerine Suudi Kraliyet Ailesi tarafından Rolls Royce araba hediye edileceği iddialarını yalanladı. 

Cuma günü yapılan basın toplantısında bir gazeteci Suudi Arabistan Milli Takımı forveti Saleh Alshehri'ye kendilerine otomobil hediye edileceği iddiasının doğruluğunu ve "Rolls Royce'unu ne renk seçeceğini" sordu. Alshehri, haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Britanyalı gazeteci cevabı takiben, "Üzücü, değil mi?" diye sorunca Alshehri, "Ülkemize hizmet etmek ve elimizden geleni yapmak için buradayız. En büyük başarımız budur" yanıtını verdi.

Teknik direktör Hervé Renard da, "Ciddi bir federasyonumuz var. Ciddi bir spor bakanlığımız var. Şu an bir şeyler almanın zamanı değil. Henüz sadece bir maç kazandık" dedi.

Çeşitli haber kaynakları, turnuvanın grup aşamasında Arjantin'i 2-1'lik skorla geçen Suudi Arabistan'ın futbolcularına 460 bin dolar değerinde olan Roll Royce Phantom'lar hediye edileceğini iddia etmişti. Suudi Arabistan'da galibiyetin ertesi günü resmi tatil ilan edilmişti.