Gündem

Susurluk'ta kokoreç üretim tesisinde patlama; 4'ü ağır 17 yaralı

12 Şubat 2023 16:28

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde, kokoreç üretim işletmesinde gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada, 4'ü ağır 17 işçi yaralandı. İşçilerin, patlamaya bağlı çıkan yangında yaralandıkları öğrenildi.

Patlamanın ardından tesise gelerek incelemede bulunan ve yaralıları hastanede ziyaret eden Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, patlamada 17 kişinin yaralandığını, bunlardan 4’ünün durumunun ağır olduğunu belirterek şunları söyledi: "Göbel nahiyemizde bulunan kokoreç tesisinde, doğal gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama meydana geldi. 4 ağır yaralımız var, ameliyata alınan. 1’i İzmir, 1’i İznik, 2’i Balıkesir’de ameliyata alındı.

Diğerleri de Kemalpaşa, Balıkesir hastanelerinde şu anda tedavileri devam ediyor. İçerisini gezdik, gerçekten çok vahim, kötü bir olay olmuş. 17 toplam yaralı, 4’ü ağır yaralı. Hakikaten çok kötü bir patlama olmuş. Her taraf darmadağın. Tarif edilmesi zor bir durum. Bu konu araştırılacak. Doğal gaz, dolum tankından gelmiş. 1 ay önce kontrolü yapılmış, iş güvenliği uzmanına sordum. Daha derin araştırılacak.
" (DHA)