Dünya

"Sus payı" davası: Trump hakim karşısında

16 Nisan 2024 00:32

T24 Dış Haberler 

ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan aday adayı Donald Trump, kamuoyunda "sus payı davası" olarak bilinen ceza davasında hakim karşısına çıkmak üzere New York eyaletindeki Manhattan mahkemesine geldi. Jüri seçim sürecinin başlamasıyla Trump'ın cezası da resmen başlamış oldu. Trump, bu davayla, ABD'nin ceza davasında yargılanan ilk eski başkanı olarak da tarihe geçti. 

ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan aday adayı Donald Trump, kamuoyunda 'sus payı davası' olarak bilinen ceza davasında hakim karşısına çıkmak üzere New York eyaletindeki Manhattan mahkemesine geldi. 

"Siyasi zulüm"

Associated Press (AP) haber ajansında yer alan habere göre, 77 yaşındaki Trump, mahkeme salonuna girip avukatlarının yanında yerini almadan önce "Bu, siyasi bir zulümdür" açıklamasında bulundu.

Mahkeme salonunda olmaktan "onur duyduğunu" söyleyen Trump, hakkında açılan davanın "hiç açılmamış olması gerektiği" değerlendirmesinde bulundu. Gazetecilerden soru almadan salona giren Trump, "savunma masası"na oturdu. 

Trump dört yıla kadar hapis cezası alabilir 

New York eyaletinde hakim karşısına çıkan eski başkan Donald Trump, 2016 seçimlerinden kısa bir süre önce eski porno film yıldızı Stormy Daniels'a yaptığı ödemeyi örtbas etmek için kayıtlarda tahrifat yapmakla suçlanıyor. 77 yaşındaki Trump, suçlu bulunması halinde 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Ancak hapis cezasından kurtulma ihtimali de bulunan Trump, bunun yerine para cezasına da çarptırılabilir.