Gündem

Kontral altına alınan Sultangazi'deki orman yangınına çok yönlü soruşturma

03 Eylül 2023 15:30

İstanbul, Sultangazi'deki Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı'nda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Sultangazi'deki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayılan yangın nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Vali Gül yangının çıktığı alanda inceleme yaptı

AA'nın haberine göre İstanbul Valisi Davut Gül, yangın bölgesinde inceleme yaptı, yetkililerden bilgi aldı.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Gül, yangının vatandaşların piknik ve mangal yaptığı yerde çıkmadığını söyledi.

Yangının çıktığı yerlere bakılacağını ifade eden Gül, bunun insan kaynaklı mı yoksa doğal olarak mı çıktığını araştıracaklarını, bunun ardından kamuoyuna bilgi verileceğini belirterek, "Yangın şu an kontrol altında. Herhangi bir sıkıntı yok. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ekipler olaya anında müdahale etti. Kurumların koordinasyonu çok iyi. Gördüğünüz gibi, bütün kurumlar burada" diye konuştu.

Yangında sabotaj iddiası

Haber Global'de yer alan habere göre ise bir vatandaşın kamerasına ormanda kaçan kişilerin takılması, sabotaj iddiasını gündeme getirdi.

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Bölgeye çok sayıda itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazöz ile birlikte yangın söndürme helikopteri, AFAD, Emniyet ve sağlık ekibi sevk edilmiştir. Çalışmalar sonucu yangın 16.15 sıralarında kontrol altına alınmış olup yangından 4 hektarlık ormanlık alan etkilenmiştir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili çok yönlü soruşturma başlatılmıştır"  ifadeleri kullanıldı.