Gündem

Süleyman Soylu'dan 'Yassıada' açıklaması

27 Ağustos 2023 12:41

AKP Milletvekili Süleyman Soylu, Yassıada haberlerine ilişkin olarak, "Eşimle Yassıada’da, iki yıl önce müzeye gittiğimi ben paylaştım. Ama yemek yemeğe gittiğim yalanını magazinleştirenlerin mesleki ahlakı olmadığı malumdur." dedi. 

Yassıada'nın milyonlarca kaynak aktarılarak dönüştürüldükten sonra halkın ilgisini çekmediği, öte yandan Bilal Erdoğan ve Süleyman Soylu gibi isimlerin yemek yemek ve gezmek amaçlı adayı ziyaret ettiği öne sürüldü. 

Süleyman Soylu sosyal medya hesabından iddiaları yalanlayarak, 'haberi yayımlayan gazetelerin seçimin ardından itibarsızlaştırma kampanyası yürüttüğünü' savundu. 

Soylu'nun açıklaması şöyle: 

"Görevden ayrıldıktan sonra DA Sözcü, Karar, Cumhuriyet, Birgün, Halk TV, T24… 14-28 Mayıs yenilgisinin etkisiyle, Tam da beklediğimiz gibi sipariş itibarsızlaştırma “haber”lerine devam ediyor. Ortak nefret ettikleri kelimelerden derleme; Yassıada, “AKP”, Cami, İmam, Süleyman Soylu Birgün ve Cumhuriyet gazetelerinin haberleri tamamen gerçek dışıdır…

Hassasiyetim; Terör örgütü yayın organının Yassıada’yı itibarsızlaştırmasıdır. Eşimle Yassıada’da, iki yıl önce müzeye gittiğimi ben paylaştım. Ama yemek yemeğe gittiğim yalanını magazinleştirenlerin mesleki ahlakı olmadığı malumdur."

TIKLAYIN - Çalışanlar anlattı: Yassıada'ya halktan ziyaretçi yok; adaya sadece Bilal Erdoğan, Süleyman Soylu gibi isimler gidiyor

TIKLAYIN | Milyarlar harcanarak betona dönüştürülen Yassıada’ya giden yok