Gündem

Suat Kılıç kimdir?

Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehirlerinin belediye başkan adayları açıklandı. YRP‘nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Mehmet Altınöz oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Cemal Arıkan olurken; Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı ise Suat Kılıç oldu. Suat Kılıç açıklanmasının ardından gündemde yer aldı. Peki Suat Kılıç kimdir?

10 Şubat 2024 14:49

Bugün Ankara’da Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında üç büyükşehrin adayları açıklandı. Suat Kılıç Yeniden Refah Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu. Geçmişte AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı, AKP Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulunduğu bilinen Suat Kılıç ile ilgili detaylar merak edildi. Peki, Suat Kılıç kimdir?

Suat Kılıç kimdir?

Suat Kılıç 23 Temmuz 1972'de Samsun'da doğdu. Samsun 19 Mayıs Lisesi’nin ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukatlık stajını Ankara Barosu’nda tamamladı. Kanal 7, NTV ve Kanal D’de çalıştı, sarı basın kartı sahibi.

 22,23 ve 24. Dönemlerde Samsun Milletvekili olarak TBMM’de yer aldı. AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı, AKP Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. TBMM Başkanlık Divanı, Anayasa Komisyonu, Milli Savunma Komisyonu ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi’nde görev aldı.

Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan 61. T.C. Hükümeti’nde Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevlendirildi. Kurucu bakanlık süresince, merkez ve taşra teşkilatını yapılandırdı. 

Üç  dönem TBMM’de bulunan Kılıç’ın 3 Kasım 2002 seçimleri ile başlayan milletvekilliği görev süresi 7 Haziran 2015 seçimleri ile sona erdi.

Suat Kılıç son olarak Yeniden Refah Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu.