Kültür-Sanat

Spike Lee ve Denzel Washington, yeni bir filmde tekrar bir araya geliyor

Son olarak 2006 yapımı Inside Man'de birlikte çalışan ikili, 1963 yapımı suç draması High and Low'u Apple ve A24 için yeniden uyarlayacak

09 Şubat 2024 09:57

T24 Kültür-Sanat

Spike Lee ve Denzel Washington, Akira Kurosawa'nın 1963 yapımı suç draması "High and Low"u yeniden uyarlamak üzere beşinci kez bir araya geliyor.

Önceki projeleri arasında "Malcolm X" ve "He Got Game" bulunan ikili, yeniden yorumladıkları filmin çekimlerine Mart ayında başlayacak. Ed McBain'in "King's Ransom" adlı romanından uyarlanan orijinal filmde Toshiro Mifune, bir kaçırılma olayının fidyesini ödedikten sonra yıkıma uğrayan zengin bir adamı canlandıracak. 

Hikaye aynı zamanda Steven Soderbergh'in 2023 tarihli mini dizisi Full Circle'a da ilham kaynağı olmuştu. 

Kurosawa'nın eserleri daha önce birçok kez yeniden çekildi. 

Washington'a en iyi erkek oyuncu Oscar adaylığı getiren The Tragedy of Macbeth'e benzer bir yol izleyecek olan yeniden çekim, Apple TV+'a gelmeden önce A24 tarafından sinemalarda gösterilecek.

Senaryo, eski bir basketbol oyuncusu ve modelken oyun yazarı olan Alan Fox tarafından kaleme alınacak. Fox ayrıca Taylor Swift'in Fifteen klibinde de rol aldı. Fox'un ot satıcısı olan bir modeli konu alan "Queens of the Stoned Age" adlı senaryosu Sony'de Dakota Johnson'ın başrolde yer alacağı şekilde hazırlanıyor. 

Washington son olarak dünya çapında 191 milyon dolar kazanan The Equalizer 3'te görüldü. Bu yıl ayrıca yönetmen Ridley Scott'ın "Gladyatör 2" filminde Paul Mescal ile birlikte rol alacak.

Lee'nin son filmi 2020 yapımı "Da 5 Bloods" idi. Washington'la birlikte oynadığı son film ise 2006 yapımı gerilim filmi "Inside Man".