Gündem
BBC Türkçe

Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in komşusu: Şehidimizin hayali depremzede ailesine ev almaktı

14 Ocak 2024 09:39

PKK’nın, Kuzey Irak’ta Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir üs noktasına sızma girişiminde bulunmasıyla çıkan çatışmada hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in depremzede ailesinin çadırda yaşadığı ortaya çıktı.

Komşularının Sözleşmeli Er’in “Şehidin hayali depremzede ailesine ev almaktı” sözleri üzerine sosyal medyada hükümete yönelik eleştiriler dile getirildi. Sosyal medya kullanıcıları, depremlerin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine karşın, ailelerin neden hala çadırlarda yaşadıklarını sorgulayan paylaşımlar yaptı.

DHA’nın haberine göre aile 6 Şubat'taki depremlerinde evlerinin yıkılmasından sonra, aile yaşadıkları konteyneri ısıtamadıkları için, çadırda yaşıyordu.

Aileye çocuklarının hayatını kaybettiği bildirildikten sonra, bir taziye çadırı kuruldu, yaşadıkları çadırın çevresine bayraklar asıldı ve çadırın içine de 10 adet ısıtıcı bırakıldı.

Özdemir ailesinin komşularından Nazire Keskin, "Şehidimizin komşusuyuz. Annesiyle sürekli konuşurum ben, bugün yine konuştum. Çocuğun hayali 'Evlenmeden önce size bir ev alacağım' demiş. Bekardı, askere gitti, çok terbiyeli bir çocuktu, asil bir çocuktu. Evleri 2 katlıydı, amcaları üst katta oturuyordu, alt katta da bunlar oturuyordu. Depremde de ev gitti. Çadırda yaşıyorlardı" diye konuştu.

Komşulardan Hatice Gülbuyruk ise konteyneri ısıtamadıkları için ailenin çadırda kaldığını ifade etti ve "Konteynerde soba kuramazlar. Mecbur çadırda kalacaklar başka çareleri yok. Eşyaları konteynere koydular ama ısıtamadıkları için çadırda kalıyorlar. Yani çaresizler" dedi.

Valilik: Aile çadırda yaşıyor iddiası gerçeği yansıtmıyor

Kahramanmaraş Valiliği ise, “ailenin çadırda yaşadığı iddiasıyla yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını” söyledi.

Valiliğin açıklamasında, “Kahramanmaraş'ta çadırlar tamamen kaldırılmış, depremzede vatandaşlarımız konteyner kentlere yerleştirilmiş ya da şahsi konteynerler kendilerine teslim edilmiştir” denildi.

Valilik, depremden sonraki ilk dönemlerde verilen çadıra ek olarak, aile kendi arsasında yaşamak istediği için kendilerine konteyner de verildiğini belirtti.

Valilik, aileye hak sahibi oldukları kalıcı köy konutunun da kısa sürede, teslim edileceğini belirtti.

Özel: Ailenin çadırda yaşadığını Vali Beye yalanlatıyorlar

Bu arada CHP Genel Başkanı Özgür Özel de düzenlediği basın toplantısında konuya değindi.

Özel "Müslüm Özdemir'in ailesinin çadırda yaşadığını Vali Beye yalanlatıyorlar. Ev yok, konteyner var, konteyner buz gibi ve mecburen çadırın içini ısıtarak çadıra geçen bir şehit ailesi. Şehit ailesinin içinde bulunduğu durum ortaya çıkınca çadıra bayrak asmaktan utanmışlar, hemen dezenformasyon diyorlar." dedi.

Özhaseki: Ailemizin konutu hazır

Sanatçı ve Ahbap Derneği Genel Başkanı Haluk Levent de X hesabından, aileye bir ev alınacağını duyurdu.

Levent paylaşımında “Şehit Müslüm Özdemir’in ailesinin ev hakkı mevcut. Bu konuda Kahramanmaraş Valimiz sayın Ünlüer bizleri aydınlattı. Ama bizler de bir ucundan tutalım dedik. Bugün Bursa konserimin geliri ve Hasan Can Kaya kardeşimin 1 gösteri hasılatıyla birlikte haftaya annemize bir ev alacağız” dedi.

 
Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir