Gündem

Sözcü yazarından Ahmet Davutoğlu’na: Onların yerine ben utanıyorum, insanlarda biraz vefa duygusu olur ya!

06 Ağustos 2023 11:31

Sözcü yazarı Rahmi Turan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun CHP listelerinden Meclis’e girdiklerine pişman olduğunu belirterek, “10 milletvekilliği kazandık ama 10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakarlık yaptık” demesine tepki gösterdi.

“Bazı siyasileri dinledikçe, onların yerine ben utanıyorum! İnsanlarda biraz vefa duygusu olur yaa…” diyen turan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da, “Böyle çıkarcı siyasetçilere inanıp işbirliği yapan Kılıçdaroğlu, sanıyorum siyaset hayatının önemli derslerinden birini aldı” diye eleştirdi.

Turan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Pişmanlıklar kervanı! Bazı siyasileri dinledikçe, onların yerine ben utanıyorum! İnsanlarda biraz vefa duygusu olur yaa… Hem CHP sayesinde adam olup Meclis'e giriyorlar, hem de: ‘En büyük pişmanlığım’ diyerek CHP'ye yükleniyor, ver yansın ediyorlar. ‘Pişmanlık kervanına’ Meral Hanım'dan sonra Ahmet Bey de katıldı…

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Medyascope'tan Ruşen Çakır'la yaptığı söyleşide, en büyük pişmanlığının milletvekilliği seçimlerine CHP listelerinden girmek olduğunu söyleyerek:

‘10 milletvekilliği kazandık ama 10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakarlık yaptık’ dedi, iyi mi?

Oyları yüzde ikiyi bile bulamayan bir siyasetçi, kendini ne kadar büyük görüyormuş meğerse? Bu tiplere güvenmek Kılıçdaroğlu'nun hatalarındandır. Böyle çıkarcı siyasetçilere inanıp işbirliği yapan Kılıçdaroğlu, sanıyorum siyaset hayatının önemli derslerinden birini aldı. Adamlar hem onun sayesinde Meclis'e girdiler hem de pişman olduklarını söylüyorlar. Ayıp değil mi?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.